Navracsics Tibor nem látja a főispánok visszahozatalának jelentőségét

Navracsics Tibor nem látja a főispánok visszahozatalának jelentőségét

Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter beszédet mond az új kormánybiztosok bemutatásán Budapesten 2022. május 30-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hatáskörök és a szerepek nem változnak, csak az elnevezések, ez egy szimbolikus kérdés – így reagált a Klubrádió műsorában Navracsics Tibor arra, hogy a kormány visszavezetné a főispán elnevezést a kormánymegbízottakra. A kabinetbe frissen visszakerült területfejlesztési miniszter tehát – mint fogalmazott – nem látja ennek valódi jelentőségét.

Navracsics Tibor beszélt arról is, hogy „lankadatlanul tárgyal” annak érdekében, hogy az uniós forrásokat megkapja Magyarország. Jelenleg is próbálja azonosítani azokat a problémákat, amelyek a pénzek visszatartását eredményezik és célja ezek kezelése. Optimista alkatnak tartja magát, így biztos abban, hogy az összegek meg fognak érkezni. Abban bízik, hogy év második felében aláírják azt a megállapodást, ami az operatív programokhoz szükséges, „így még az év vége előtt jöhet pénz”.

A miniszter kitért arra is, hogy nem az a kérdés, van-e eurónk vagy nincs, hanem az, hogy milyen árfolyamon csatlakozunk a közös fizetőeszközhöz. – Semmi sem sürget minket – fogalmazott.

Navracsics Tiborral a Magyar Hang legfrissebb számban megjelent cikkben ugyancsak az uniós pénzekről beszélgettünk, ezt ITT olvashatja.