Népszava: újabb uniós küldöttség érkezik Magyarországra

Népszava: újabb uniós küldöttség érkezik Magyarországra

Az Európai Parlament Strasbourgban (fotó: Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

November elején Magyarországra látogat az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottságának küldöttsége – értesült a Népszava. A testület eredetileg 2020. májusára tervezte a vizitet, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta azt.

A kilenc-tíz fősre tervezett delegáció programja még nem végleges, de várható, hogy találkoznak a kormány illetékeseivel, az oktatási és kulturális élet, valamint a sajtó képviselőivel. A látogatásról az Európai Parlament házbizottságának szerepét betöltő Elnökök Konferenciája döntött. A misszió célja, hogy a képviselők tájékozódjanak a magyarországi kulturális, oktatás- és médiapolitika legfrissebb fejleményeiről, a vonatkozó kormányzati intézkedésekről és ezeknek a demokratikus közéletre gyakorolt hatásáról. A kiküldetés a Kulturális és Oktatási Bizottság tevékenységébe illeszkedik, mint ahogy az is, hogy a tapasztalatokról a delegáció tagjai jelentést készítenek, amit később a testület teljes ülésén megvitatnak – írta a lap.