„Nincs ma Orbán Viktornál gyűlöltebb személy Európában”

„Nincs ma Orbán Viktornál gyűlöltebb személy Európában”

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha valamikor, akkor most pofozhatja fel az engedetlen kisgyerekként viselkedő magyar kormányfőt az unió – Balázs Pétert, Róna Pétert, Bod Péter Ákost és Csaba Lászlót kérdeztük a magyar kormány és Brüsszel újabb ütközetéről.

(...)

– Tudni kell, hogy Orbán hamiskártyás, aki sokszor ki tud bújni az ígéretek teljesítése alól, ha pedig visszakozik, azt is arcvesztés nélkül tudja megtenni. De most fajsúlyos kérdésekről van szó, amelyben két állam érdekei ütköznek 25 másik tagállam fontos érdekeivel. A várhatóan gyors és kemény megoldásnál sokat fog nyomni a latban a nagy túlerő, és hogy nincs ma Orbán Viktornál gyűlöltebb személy Európában. Jól mutatja az erőviszonyokat, hogy az általános ügyek tanácsának egyeztetésén Varga Judittal szemben mind az öt szomszédos uniós tagállam kiállt a jogállamiság mellett – mondta Balázs Péter volt külügyminiszter a Magyar Hangnak.

Róna Péter, az Oxfordi Egyetem oktatója szerint kicsi a valószínűsége, hogy a vétót követően ugrásszerűen megnövekvő kockázatok miatt a nemzetközi pénzpiacon forráshoz jusson a magyar kormány. Inkább azt tudja elképzelni, hogy a Magyar Nemzeti Bank pénznyomtatással biztosítja a kieső forrást, amely a bruttó hazai termék négy százaléka körüli összeg lehet.

Bod Péter Ákos úgy véli, ha valóban elhúzódik a helyreállítási csomag körüli vita, akkor Lengyelországban, Romániában és Magyarországon jelenthet komoly gondot a gazdasági finanszírozása, nem a déli országokban. 

– A közösségi pénzek elmaradása az országnak nem jelentene nagy gondot, a Fidesz holdudvarának azonban igen, mert az ő finanszírozásukra már nem nagyon maradna pénz – ezt már Csaba László közgazdász mondta.

(...)

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang november 27-én megjelent 2020/48. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/48. számban? Itt megnézheti!