Nő a baj: 24 óra alatt 15 ezer új fertőzött Európában

Nő a baj: 24 óra alatt 15 ezer új fertőzött Európában

A koronavírus-járvány terjedése miatt védőruhát viselő egészségügyi alkalmazottak egy autósok számára létesített tesztállomáson a Massachusetts állambeli Somerville-ben 2020. március 18-án (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden nap délután hat óra körül érkeznek meg az olaszországi adatok, amelyeket feszülten vár a világ – ami ma ott történik, az heteken belül sok másik ország gondja lehet. A mediterrán országban ugyanis hamarabb kezdődött a járvány, és döbbenetes a fertőzés üteme: egy hónappal ezelőtt, február 19-én alig három regisztrált koronavírusos fertőzött volt náluk, rá egy hónapra, március 19-én már 41 ezer és 3405 halott.

Péntek délutánra a friss számok is megérkeztek, és ezek szerint Olaszország még erősen befele tart a járványba: tegnap óta közel hatezer (egész pontosan 5986) új fertőzést regisztráltak és 627 ember hunyt el – kétszázzal többen, mint tegnap. Mindkét friss szám új, feketerekordot jelent a koronavírus-járvánnyal legjobban sújtott ország történetében. 

Franciaországból a cikkünk készültéig ma valamiért nem érkeztek friss adatok, Spanyolországban viszont egyre nagyobb a baj: ma már 20.412 fertőzöttről tudnak a hatóságok és az elmúlt 24 órában 210 beteg hunyt el. Ma Németország is jelentett 3474 új fertőzöttet, de ott még meglehetősen alacsony a halottak száma: majd 19 ezer érintettre csak 53 haláleset jut. 

Ami szintén elgondolkodtató: a Washington Post tegnap arról írt, a február 12 és március 16 között Amerikában kórházba került koronavírusos betegek 38 százaléka 55 év alatti. A francia egészségügyi minisztérium illetékese szerint a Párizsban, intenzív osztályon kezelt betegek fele 65 év alatti, és még rosszabb a helyzet Hollandiában: ott a lélegeztetőgépeken lévő betegek fele fiatalabb, mint ötven éves.

És még egy döbbenetes szám: Európában (és most nem csak az unióra, hanem a kontinensre gondolunk) tegnap óta több mint 15 ezer új fertőzöttet regisztráltak.

Címkék: koronavírus