Orbán Viktor nem megy el az EP-vitára

Orbán Viktor nem megy el az EP-vitára

Fától az erdőt (Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem megy el Strasbourgba az EP-vitára Orbán Viktor, amit a melegellenesnek tartott pedofiltörvényről rendeznek – tudta meg az ATV híradója Novák Katalintól. Elmondta: már megfogalmazták a Konzervatívok (ECR) is a határozati javaslatukat. A miniszter szerint az EP-ben „egy statáriális döntést szeretnének elérni”, de nem lenne szerencsés, „ha vádként megfogalmazott vélelmek alapján lehetne uniós szankciókat életbe léptetni”, forrásokat elvonni.

Az Európai Parlament „a lehető leghatározottabban elítéli a magyar Országgyűlés által elfogadott törvényt, amely egyértelműen sérti az uniós értékeket, elveket és jogot”, olvasható az elfogadás előtt álló, a Népszava birtokába került EP-állásfoglalásban.

„Itt egy statáriális döntést szeretnének elérni a vád megfogalmazását megelőzően, ami úgy tűnik, hogy az Európai Unió különböző intézményeinek egyre inkább bevett gyakorlat. Egy politikai akcióról van szó” – jelentette ki.

A pedofiltörvényről ezúttal is elmondta, hogy „sajnálatos módon nagyon kevesen ismerik a tényleges tartalmát ennek a jogszabálynak. Még egyszer hangsúlyozom, a gyermekekről van szó, tehát 18 év felettiekre egyáltalán nem vonatkozik ez a jogszabálycsomag. A megszületett döntések kizárólagosan a gyermekek védelme érdekében születtek” – jelentette ki. A vitában „ott lesznek az európai parlamenti képviselőink, akik majd helytállnak. Az Európai Parlament LIBE bizottságában Hídvégi Balázs a felelőse ennek az ügynek. Tudomásom szerint Hidvéghi Balázs és Győri Enikő lesz az a két parlamenti képviselőnk, akik a vitában felszólalnak” – mondta Novák Katalin.

Lehet farkast kiáltani, lehet sokszor is farkast kiáltani, de én mindenkit óvnék attól, hogy túlzottan tartson attól, hogy bármilyen következményei lehetnek akár a holnapi vitának, vagy az annak kapcsán megszülető dokumentumnak – mondta Novák Katalin a szerdai EP-vitáról, illetve a csütörtöki EP-szavazásról.