Orbán Viktor videón üzent azt követően, hogy találkozott az ukrán elnökkel

Orbán Viktor videón üzent azt követően, hogy találkozott az ukrán elnökkel

Orbán Viktor Brüsszelből üzent azt követően, hogy találkozott Volodimir Zelenszkijvel (Képernyőfelvétel: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Életet menteni csak békével és tűzszünettel lehet. Mi, magyarok továbbra is a béke pártján állunk! – erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök esti, Facebook-oldalára feltöltött videójában. A kormányfő azt követően üzent követőinek, hogy az EU-csúcson találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Felidézte, Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segítségét nyújtotta Ukrajnának, több mint 1 millió menekültet engedtek át a határon. – Meghallgatva az ukrán elnököt nyilvánvaló, hogy ez a háború elhúzódik, nem számolhatunk azzal, hogy hamarosan véget ér. Miután elhúzódik, mi magyarok továbbra is segíteni fogjuk humanitárius eszközökkel az ukránokat, de fegyvereket továbbra se szállítunk. A magyar érdek továbbra is a minél gyorsabb tűzszünet, béketárgyalások és egy tartós békét eredményező rendezés – fejtette ki a kormányfő.

Orbán Viktor több uniós vezetővel együtt tárgyalt az ukrán elnökkel, erről itt írtunk.