Szijjártó: Helyes döntést hozott az UEFA azzal, hogy nem asszisztál a Magyarországgal szembeni politikai provokációhoz

Szijjártó: Helyes döntést hozott az UEFA azzal, hogy nem asszisztál a Magyarországgal szembeni politikai provokációhoz

A Bayern München uralkodó színével, a vörössel kivilágított Allianz Arena (Fotó: Richard Bartz aka Makro Freak/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vezetői helyes döntést hoztak, amikor úgy határoztak, hogy nem asszisztálnak a Magyarországgal szembeni politikai provokációhoz – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter kedden Luxembourgban az uniós tagországok általános ügyekért felelős minisztereinek egynapos találkozóján.

Szijjártó Péter magyar újságíróknak az ülés szünetében nyilatkozva üdvözölte az UEFA döntését, és azt mondta: hála Istennek, az európai futballvezetők körében megmaradt a józan ész.

München szociáldemokrata polgármestere, Dieter Reiter korábban szivárványszínű kivilágítást javasolt a június 23-i Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzésnek otthont adó Allianz Arenának. A kezdeményezéssel egyetértő müncheni városi tanács mind a hat frakciója ezzel a tolerancia és egyenlőség melletti kiállásának adna hangot álláspontjuk szerint.

Az UEFA ugyanakkor kedden közölte, hogy elutasítja Dieter Reiter müncheni főpolgármester indítványát, mely szerint a tolerancia jeleként a szivárvány színeivel világítanák meg az Allianz arénát az F csoport meccsére. A bajnokság helyszíneinek választott tizenegy stadiont csak az UEFA és az induló országok színeivel lehet kivilágítani.