Több mint 45 ezer életet követelt eddig a járvány Európában

Több mint 45 ezer életet követelt eddig a járvány Európában

Védőmaszkot viselő egészségügyi dolgozó ellátja a betegeket a koronavírus-járvány miatt felállított ideiglenes kórházban, az észak-olaszországi Bresciában (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az új típusú koronavírus terjedésével kirobbant járvány miatt szombatig 46 033 halálesetet regisztráltak az AFP francia hírügynökség hivatalos adatok alapján elvégzett összesítése szerint.

Az MTI által is idézett összesítés szerint így a globális világjárvány Európát sújtja a leginkább. Az összesítő szerint a halálesetek 85 százalékát négy uniós tagállamoból, Olaszországból, Spanyolországból, Franciaországból és Nagy-Britanniából jelentették. Eddig a legtöbb életet Olaszországban követelte a járvány, ahol 15 362 ember hunyt el. Spanyolországban 11 744, Franciaországban 7560, Nagy-Britanniában pedig 4320 ember halt meg a kór miatt. Németországban a baltimore-i Johns Hopkins egyetem szerint 1395 ember hunyt el, a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) ugyanakkor 1158 halottról tájékoztatott.

Az ENSZ egészségügyi világszervezete, a WHO március 11-én nyilvánította világjárványnak a kínai Vuhanból globálisan szétterjedt kórt. Világszerte a regisztrált fertőzöttek száma meghaladta 1,2 millió főt, míg több mint 64 ezren belehaltak az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségbe. A gyógyultak száma 247 ezer.

Címkék: koronavírus