Új öntözési szabályokat fogadott el az EU

Új öntözési szabályokat fogadott el az EU

Fotó: Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új szabályt fogadtak el az Európai Unió tagországai a víz öntözési célú újrafelhasználására — tájékoztatott az uniós tanács az MTI híre szerint. Ezáltal könnyebb lesz a települési szennyvíz tisztítása és újrafelhasználása a mezőgazdasági öntözésben, amitől a vízhiány kockázatának csökkentését várják. Ösztönzik egyben a hatékony vízfelhasználást, hogy hőhullámok és aszályok idején kevésbé kelljen terméskieséssel és élelmiszerhiánnyal számolni.

A visszanyert vizet egyéb célokra is felhasználhatják a tagállamok, így ipari, vagy akár rekreációs és környezetvédelmi célokra. A víz minőségére és nyomon követésére vonatkozóan szigorú szabályokat állapítanak meg, ahol pedig a visszanyert vizet mezőgazdasági öntözésre használják fel, ott erről általános figyelemfelkeltő kampányt kell folytatni.

Ne csak a földméret legyen az uniós mezőgazdasági támogatások mércéje | Magyar Hang

Környezetbarát és jobb tárolókapacitású lítiumion-akkumulátort fejleszt a Yorki Egyetem. A gyerekek matematikai gondolkodása nem az iskolában kezdődik. Hogyan mossuk a ruháinkat, hogy azok tovább tartsanak, mindezt környezettudatosan? Az EU-nak sokkal környezettudatosabban kellene felhasználnia és szétosztania a közös uniós mezőgazdasági támogatásokat. E heti tudományos lapszemle.

A rendeletet még el kell fogadnia az Európai Parlamentnek, hogy azt kihirdethessék.