Ujhelyi István bejelentette: nem indul a jövő évi EP-választáson

Ujhelyi István bejelentette: nem indul a jövő évi EP-választáson

Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője felszólal Brüsszelben 2022. január 24-én (Fotó: Ujhelyi István Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ideje lezárni a találgatásokat: hosszas mérlegelés és egyeztetés után azt a döntést hoztam, hogy tíz év – sokak visszajelzése alapján valóban sikeres – európai parlamenti szolgálat után jövőre befejezem brüsszeli pályafutásom ezen szakaszát – közölte Ujhelyi István, az MSZP-ből kilépett EP-képviselő közösségi oldalán.

Mint írta, többen is megkerestek az elmúlt időszakban – bizonyos esetekben meglepő helyekről –, hogy ismertségével és politikai aktivitásával erősítse egy adott közéleti csoport vagy párt munkáját. – Volt, akikkel megugorhatatlan értékrendbeli és politikai távolság nehezítette a lehetséges együttműködést, de voltak olyan beszélgetőpartnerek is, akikkel több volt a közös nevező, mint a véleménykülönbség, mégis végül abban tudtunk csak megállapodni, hogy nem állapodunk meg – fejtette ki.

Arra is kitért, aktív részese akar és fog is maradni a magyar közéletnek, továbbra is minden erejével támogatni fogja a demokratikus ellenzék erőit a mielőbbi rendszerváltás érdekében. – Ha erre az Európai Parlamentben szándékom és vállalásaim ellenére már nem lesz lehetőségem, akkor más pályán – jegyezte meg. Ígérete szerint brüsszeli feladatait természetesen a jövő évi választásokig ellátja, de „fél szemmel közben most már arra is figyelek, hogy milyen civil munkát vállalok a jövőben”.

Ujhelyi István tavaly októberben lépett ki az MSZP-ből.