Ursula von der Leyen: El kellene gondolkodni az oltás kötelezővé tételén

Ursula von der Leyen: El kellene gondolkodni az oltás kötelezővé tételén

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfõinek második napi tanácskozására érkezik Brüsszelben 2021. május 25-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/John Thys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Az Európai Uniónak vitát kellene nyitnia arról, hogy szükség van-e az oltás kötelezővé tételére a fertőzöttek számának emelkedése és az omikron variáns leküzdése miatt – erről beszélt az Európai Bizottság elnöke szerdán. Ursula von der Leyen – a Bloomberg tudósítása szerint – azt mondta, hogy érthető és helyénvaló lenne erről most beszélni.

Az Európai Uniónak egyébként arra nincs felhatalmazása, hogy a kötelező oltást előírja a tagállamoknak, ugyanakkor ösztönözheti őket. A bizottság elnöke ezért vitát és közös megközelítést sürgetett.

Ursula von der Leyen elmondta azt is, hogy az Európai Unióban a felnőttek 77 százaléka be van oltva, a legjobb védekezés a járvány ellen továbbra is a vakcina, annak a haramdik, emlékeztető dózisával együtt.