Varga Judit az európai szélsőjobb találkozóján mond beszédet

Varga Judit az európai szélsőjobb találkozóján mond beszédet

Varga Judit igazságügyi miniszter, mellette Völner Pál az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országház Nagy Imre-termében 2021. október 26-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Fontos, hogy megerősítsük brüsszeli hídfőállásainkat, hiszen csak így védhetjük meg a magyar családokat, munkahelyeket, nyugdíjakat és a rezsicsökkentést” - jelentkezett be a Facebookon Varga Judit csütörtökön Brüsszelből. 

A miniszter este Belgium flamand régiójának fővárosába, Antwerpenbe utazik, ahol az európai szélsőjobb, a „Mi Európánk” (Ons Europa) elnevezésű rendezvényén mond beszédet. A találkozó szervezője az a szélsőjobboldali belga párt, a Vlaams Beland (Flamand Érdek) amely többek között Belgium felbomlasztásáért, Flandria önállóságáért, a bevándorlás korlátozásáért harcol és a jelenlegi Európai Uniót mint „szörnyszülöttet” emlegeti, amely a „liberális saria”-t akarja ráerőltetni a tagállamokra.

A magyar igazságügyi miniszteren kívül az osztrák, a francia, a portugál, az olasz, a holland, az észt, a cseh és a portugál szélsőjobboldali párt képviselője is beszédet mond, viszont a résztvevők közül egyedül a Fidesz által delegált Varga az, aki saját hazájában kormányzati szerepben van.