Varga Judit: Magyarország a lehető legmagasabb szinten védi az emberi jogokat

Varga Judit: Magyarország a lehető legmagasabb szinten védi az emberi jogokat

Varga Judit igazságügyi miniszter (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Teljesen alaptalannak nevezte az Európai Parlament keddi állásfoglalását Varga Judit. Lapunk is beszámolt róla, hogy az uniós képviselők által elfogadott dokumentum arról szól, el kell ismerni az azonos neműek házasságát és élettársi kapcsolatát.

– Új nap, újabb teljesen alaptalan politikai állásfoglalás az Európai Parlament részéről – így reagált az újabb uniós bírálatra Varga Judit. Az igazságügyi miniszter szerint „továbbra is fáj az EP-nek”, hogy Magyarország semmilyen szexuális propagandát nem enged be a köznevelési intézményekbe, iskolákba, óvodákba. – Zavarja őket, hogy ellenállunk a nyomásgyakorlásnak és az LMBTQ-lobbinak – írta.

Az EP állásfoglalását úgy értelmezte, miszerint szeretnék megmondani, „hogy mit tartsunk házasságnak, családnak, valamint a gyermek-szülő viszonyába is bele akarnak szólni”. Ezek olyan kérdések ugyanakkor, amelyek nemzeti hatáskörbe tartoznak.

Varga Judit az alaptörvényre is hivatkozott, amely szerint az ember „sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége”. – Magyarország tehát a lehető legmagasabb szinten védi az emberi jogokat, ezért is értelmetlen ez a politikai hisztériakeltés az Európai Parlament részéről – írta, hozzátéve, hogy Magyarországon minden felnőtt úgy él saját elhatározása és világnézete alapján, ahogy szeretne, a gyermekek nevelése azonban kizárólagosan a szülők joga.

Az Európai Parlament állásfoglalása szerint az Európai Uniónak fel kell számolnia az akadályokat, amelyek gátolják a szexuális kisebbségekhez tartozó embereket az alapjogaik gyakorlásában, és Európában el kell ismerni az azonos neműek házasságát és élettársi kapcsolatát.