Von der Leyen: Intézkedéseinek hatására a gázárak nagyjából kétharmadával csökkentek augusztushoz képest

Von der Leyen: Intézkedéseinek hatására a gázárak nagyjából kétharmadával csökkentek augusztushoz képest

Ursula von der Leyen az Európai Parlamentben 2022. novelber 9-én (Fotó: Európai Parlament/Alexis Haulot)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Unió (EU) teljesen felkészült a télre, mindent megtett az energiaellátás biztosítására, intézkedéseinek hatására a gázárak nagyjából kétharmadával csökkentek augusztushoz képest – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán.

Ursula von der Leyen, az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésének a legutóbbi, október végén tartott uniós csúcs eredményeit értékelő vitáján azt mondta, az EU-nak a válságot arra kell használnia, hogy a tiszta, zöld, megújuló energiaforrások kiaknázása felé forduljon. Szavai szerint ez nemcsak az éghajlatnak tesz jót, hanem az energiabiztonság szavatolása szempontjából is helyes irány egy olyan időszakban, amikor a gáz nehezen elérhető árucikk. A megújuló energiák használata már jövőre 14 milliárd köbméter gázt válthat ki Európában – tette hozzá az uniós bizottság elnöke.

(MTI)