Balog Zoltán is kiállt a menesztett Cserháti Péter mellett

Balog Zoltán is kiállt a menesztett Cserháti Péter mellett

Budapest, 2020. február 16. Balog Zoltán, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) elnöke, miniszterelnöki biztos beszédet mond Orbán Viktor kormányfő hagyományos évértékelő beszéde előtt a Várkert Bazárban 2020. február 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volt kollégái és Fábri György után egyenesen a korábbi emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán állt ki az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet menesztett főigazgatója, Cserháti Péter mellett. „Kedves Péter, köszönöm!” – üzente Facebook-oldalán a politikus, a poszthoz pedig mellékelt egy közös képet is Cserhátival. Az Index ezek után rákérdezett, mi a véleménye a főigazgató elküldéséről, de Balog azt mondta, nem akarja kommentálni utódja lépéseit. Viszont mint korábbi egészségügyért felelős miniszter is, fontosnak tartotta, hogy támogatásáról biztosítsa Cserhátit. „Péter elkötelezett orvos, ő az utolsó, aki emberéleteket veszélyeztetne. A betegeivel, kollégáival és feletteseivel is mindig úgy viselkedett, hogy az példa lehet minden egészségügyi dolgozó számára” – fogalmazott a társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.

Ha Kásler Miklós nem is volt elégedett az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) korábbi főigazgatójának munkájával, a Semmelweis Egyetem (SE) annál inkább. Utóbbi a 24.hu-hoz eljutott közleményben tudatta: kibővíti Cserháti Péter tavaly október 1-jén kelt rektori biztosi feladatkörét, az egyetem komplex rehabilitációs fejlesztésével megbízva őt. Ez a hazai egészségipari fejlesztési szempontok megvalósítását is magában foglalja.

Cserháti dolga lesz továbbá a tartós intenzív osztályos kezelés és gépi lélegeztetés kapcsán kialakuló súlyos izomerő-veszteség, kognitív és mentális zavarok jelentkezéséből adódó rehabilitáció megszervezése. Emellett az ő feladata megfelelő előkészületeket tenni a járvány után várhatóan megnövekvő rehabilitációs esetek szakmai szempontok alapján történő, ütemezett ellátására.

„Méltatlan inszinuáció" - Így reagált Cserháti Péter menesztésére Fábri György | Magyar Hang

Kiállt az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) menesztett főigazgatója mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) volt rektorhelyettese, Fábri György. A Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének kerületi felügyelője a Facebook-oldalán azt írta: „Most éppen az evangélikusok szólíttattak meg a Történelem Urától. Biblikusan szimbolikus, hogy Húsvétkor, ám ahhoz képest egy viszonylag egyszerű morális próbatétellel.

A volt főigazgató menesztését vasárnap jelentette be Kásler, miután úgy vélte, Cserháti nem tett meg eleget intézményében az ágyak felszabadításáért. A távozó vezető mellett kiálló munkatársak viszont ezt cáfolták, egyúttal megvédték a főigazgató eddigi munkáját.