Cserháti Péter a szeretet oltalmában

Cserháti Péter a szeretet oltalmában

Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatója a kollégái által szervezett szimpátiatüntetésen 2020. április 13-án

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kevés hozzá foghatóan becsületes, jólelkű, mélyen hívő embert ismertem fiatal koromban. Azóta nem találkoztunk, de örömmel hallottam, hogy 2013-ban helyettes államtitkár lett, majd évekig miniszteri biztos, csendben, szinte észrevétlenül. Őt nem a rang, a pénz, a reflektorfény vonzotta. Nyilvánvaló, hogy számára ez is alázattal végzett szolgálat volt. Évek óta az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatója. 

Húsvét vasárnap Kásler Miklós váratlanul kirúgta. Gyalázatos módon. 

Évek óta látom, hogyan aláznak meg, tesznek félre nagyszerű embereket. A névsor egyre bővül. Régóta nehéz szembesülnöm azzal, hogy értelmes, tisztességes ismerőseim tisztességes embereket becsmérelnek, mert igaznak hiszik az aljas rágalmakat. Felfoghatatlan, hogy sok katolikus hívő sem lát semmi rosszat Bayer Zsolt minősíthetetlen uszításában Ferenc pápa ellen.

„Méltatlan inszinuáció" - Így reagált Cserháti Péter menesztésére Fábri György | Magyar Hang

A Magyar Nemzet, az Origo, az M1, Tv2, Hír Tv stb. mikor fogja elárulni, hogy Cserháti Péter személyében egy briliáns szakembert, egy emberséges embert rúgott ki az embertelen hatalom. Sohanapján. Húsvét hétfőn túláradó szeretettel búcsúztak tőle a kórház dolgozói. Az erről készült videó egyszerre megrendítő és felemelő. Természetesen az a veszély nem fenyeget, hogy a lakájmédia megemlítené, bejátszaná ezt a felvételt. Hisz akkor a vak is látná, hogy egy rokonszenves, kollégái körében szeretve tisztelt kórházvezető főorvost dob ki éppen a kormány. Márpedig a kedves nézők csak azt láthatják, amit a hatalom láttatni akar.

Jól emlékszem, amikor lelkes Fidesz-aktivistaként felsőbb utasításra Sólyom Lászlót kellett népszerűsíteni, dicsérni. Aztán eljött a nap, amikor ugyanazoknak az utasítására feketelistára került. Tömegek szerették Ángyán József professzort egyenes gerincéért, szakértelméért, elveiért, nagy szívéért. Aztán, amikor a hatalomnak kényelmetlenné vált Ángyán törhetetlen gerince, beindult ellene a hazug lejárató kampány, és sokan engedelmesen kiszerettek Ángyánból. Parancsszóra gyűlölni, szeretni. Hátborzongató.

Tudatlanságból „Feszítsd meg”-et kiáltani ártatlan emberekre? Tudatlanságból gazembereknek szurkolni? Sokszor megtörtént. A koronavírus ellenszerét még nem találták fel, de a vakhit ellen van orvosság. Keresni az igazságot. Mindenkinek le kell győzni a „másik oldal” médiája elleni zsigeri utálatát, és tájékozódni kell. Ott az internet. Szinte hallom, ahogy néhányan feljajdulnak az RTL Híradó említésén is. Pedig nem kellene. Nem hazudik. (A kormányközeli média a 2018-as választás évében 109 helyesbítési pert veszített, a másik oldal 14-et, az RTL Híradó egyet sem). Az nem megoldás, hogy hátat fordítunk a tényeknek, csak mert nem tetszik. Nem vagyunk struccok.

Cserháti Péter hívő evangélikus, felesége evangélikus lelkész. Ez a húsvét vasárnap biztos nem volt felhőtlen számukra. Jézus feltámadt, Pétert „keresztre feszítették”. Persze kicsi ahhoz Kásler, hogy szívükben beárnyékolja a Feltámadás örömét.

Kásler Miklós szerint a koronavírus elleni legjobb védekezés kétnaponta kórházigazgatókat kirúgni, megalázni? Fura passzió nagyhéten. A Passió helyett.

Balog Zoltán is kiállt a menesztett Cserháti Péter mellett | Magyar Hang

Szerintem a koronavírus ellen is hatásosabb, ha nem vagyunk vevők a gyűlöletre, ha nem imádunk istenként politikusokat, ha megvédjük azokat, akiket igazságtalanul bántanak, ha megpróbálunk szeretettel közeledni egymáshoz, akár egyetértés híján is. Talán így még reménykedhetünk a kegyelemben.

Böjte Csaba szívet melengető nagycsütörtöki beszédének fő üzenete az volt, hogy „Ne féljetek!”. Cserháti Péter biztos nem fél, mert érzi sok igaz ember és az Isten oltalmazó szeretetét. 

Végre én sem félek. 2010 óta többször tollat ragadtam, amikor a média tudatosan és roppant hatásosan uszított hazugsággal becsületes emberek ellen. De a nevemet nem mertem vállalni. Mert ott volt bennem a szorongás, hogy nem lesz munkám. A koronavírus megszabadított ettől a béklyótól. Hosszú időre – talán örökre – veszítettem el az utóbbi évek kenyérkereseti lehetőségét. Most mégis hihetetlen megkönnyebbülést érzek, hogy végre névvel vállalom egy hiteles ember melletti kiállásomat. Persze Cserháti Péternek nincs szüksége az én támogatásomra, hiszen tömegek álltak, állnak és fognak kiállni mellette. Hálás vagyok neki, hogy tudtán kívül bátorságot adott. Az igazság tényleg szabaddá tesz. 

A szerző idegenvezető (volt)