Kočner ártatlannak vallotta magát a Kuciak-gyilkosság ügyében

Kočner ártatlannak vallotta magát a Kuciak-gyilkosság ügyében

(Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tagadta bűnrészességét a Ján Kuciak újságíró és a jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával összefüggésben kihallgatott szlovák üzletember, Marian Kočner – írja az Újszó. A vállalkozó ügyvédjének elmondása szerint a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyitrai fiókirodájában tartott kihallgatás rövid ideig tartott.

Marek Para ügyvéd arról is beszélt, hogy többször megsértették a terhelt védelemhez való jogát. Példaként említette, hogy ha telefonon beszélnek, mindig áll mellette egy-másfél méterre egy hatósági személy. Az ügyvéd továbbá azt állította, hogy ügyfelét nem hagyják aludni. Ehhez birtokában van egy olyan papír is, amelyet állítólag az újvároskai (Leopoldov) büntetés-végrehajtási intézet vezető tisztviselői adtak ki, és amely szerint a fogvatartottat 30 percenként fel kell ébreszteni.

Egy üzletembert vádolnak a Kuciak-gyilkosság megrendelésével | Magyar Hang

Egy hírhedt szlovák üzletembert vádolnak a Jan Kuciak-gyilkosság megrendelésével - írta meg a The Guardian. Egy csütörtök délutáni sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a gyanú szerint Marián K. rendelte meg a merényletet az oknyomozó újságíró, illetve annak barátnője, Martina Kušnírová ellen. A Guardian szerint bár a teljes nevet nem hozták nyilvánosságra, de feltehetőleg Marián Kočnerről van szó.

Kuciak és barátnője is 27 évesek voltak, amikor lelőtték őket nagymácsédi családi házukban tavaly március 21-én. A megrendelő legalább 70 ezer eurót fizetett a merényletért. A gyilkossággal kapcsolatban keletkezett ügyirat eddig több mint 15 ezer oldalt tesz ki. Kihallgattak már 17 gyanúsítottat, de sor került 41 kórbonctani vizsgálatra és 53 házkutatásra is.

A Kuciak-gyilkosság tömegtüntetésekhez vezetett, végül pedig belebukott Robert Kaliňák belügyminiszter, illetve Robert Fico miniszterelnök is.