Krisztusból bohócot...

Krisztusból bohócot...

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

...csináltak a gyűlölet, kirekesztés, rasszizmus és társai elleni tegnap esti fideszes tüntetésen. Már a szervezők, a felszólalók miatt is eszünkbe juthat az ismert népi mondás; különös, amikor annak a propagandagépezetnek az alakjai szólalnak fel a gyűlölködés ellen, amely folyamatosan gyűlöletet lehel ki magából. Bárki és bármi ellen, akit és amit a Fidesz agytrösztje szerint politikailag éppen hasznos céltáblaként kijelölni.

Az erőszakos elemeket sem nélkülözte a felhevült keresztényvédelmi szertartás: az egyik, az ellentüntetés szervezőjét megütő résztvevőt garázdaság miatt állították elő a rendőrök, akik amúgy nem avatkoztak közbe, amikor a Fidesz önkéntes rendőre, a szemmel láthatóan lelki támaszra szoruló B. Zsolt inzultálta a HVG újságíróját.

A jól sikerült rendezvényen – ahol a hatalmat maga mögött tudó Bayer Zsolt politikai aktivista ellenállásra (!) szólított fel – beszédet mondott Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár is. Szerinte ki kell állni a keresztényellenes izgatás ellen, amivel kapcsolatban a kommunistákat és a múlt század negyvenes-ötvenes éveinek a fordulóját emlegette. Az aránytévesztésnek ez olyan foka már, amikor a saját tevékenységét is kigúnyolta a politikus. A keresztényüldözés ugyanis valóban létező probléma a világban, ma is rengeteg áldozatot szed a politikailag motivált vallási türelmetlenség a Krisztus-hívők körében. Amikor a miniszterelnök például a Türk Tanáccsal konzultál, lenne olyan iszlamista kollégája, akinél szóvá tehetné ezt a gyalázatot. A kommunista hatalom pedig egykor tényleg uszított a keresztények ellen, szóban és tettben is sok kárt okozva.

Videón, ahogy újságírókat lökdöstek, inzultáltak a Fidesz gyűlölet elleni tüntetésén | Magyar Hang

Elkeserítő, hogy Niedermüller Péter képtelen bocsánatot kérni, miután elveszítette uralmát a szavai fölött. Meglehet, valóban a fideszes ideológiát tartja rémisztő képződménynek, de sajnálatos módon szavai a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiakat találták el. Egyetlen mondattal helyre lehetett volna tenni az egészet, nyilván megvan az oka, hogy az erzsébetvárosi polgármester és pártja, a Demokratikus Koalíció nem ezt az utat választotta.

Ám ebből azt a következtetést levonni, hogy Magyarországon üldöztetés fenyegeti a keresztényeket, a politikai bohózat műfajához tartozik. Nem szép dolog gúnyolódni bárki hitén, de mindezt egy lapon emlegetni Rákosiék terrorjával vagy a mostani nigériai gyilkosságokkal, a valódi áldozatokkal szembeni tiszteletlenség. Vagy bárki is komolyan gondolja, hogy Niedermüller cirkuszi oroszlánok elé tervezi vetni az erzsébetvárosi keresztényeket? A hatalmi cinizmus, a túlhajszolt identitáspolitika vadhajtása volt a gyűlölet elleni ökölrázó tüntetés. Csak remélni tudom, hogy a józan többség nem ilyennek látja a keresztény Magyarországot.