Magyarázom a Mikulást!

Magyarázom a Mikulást!

2018. november 29- én Ferihegyre érkezik Joulupukki, a finn Mikulás (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fiacskám, ma már nem a Télapó jön, hanem a Mikulás. A Télapó orosz találmány, gyedmaróz, ezzel akartak egy újabb pofont adni a klerikális reakciónak. Mint tudjuk, Viktor ’89-ben kikergette a ruszkikat, akik már amúgy is mentek kifele. Most meg újra közeledik a putyinista gyedmarózokhoz, bár azért jár hozzánk a finn Miki is, a Joloupukki. Azért ilyen kiejthetetlen a neve, mert egyesek szerint a finn az még most is halszagú rokonság, nem úgy, mint az illatos türkök. A Mikulással te is találkozhattál, amikor kint voltunk a Felvidéken (ejtsd: Szlovákia), ott láttuk a szlovák Télapót, a Liptovsky Mikulást, akinek az ősz szakálla liptói túróból készül. Azért hívták régen Liptószentmiklósnak.

Tényleg szent, igazi neve Szent Miklós – mellesleg az orosz pravoszlávok is nagyon tisztelik – a ma Törökországban található Myra keresztény püspöke volt a III. században. Az is lehet, hogy kiváló török volt, mint Erdogan apó. Bár akkoriban még arrafelé a pogány rómaiak voltak az urak, a törökök még nem Myrában, hanem az ázsiai pusztákon sátoroztak. Nem, erről már nem fog írni a Hétfői Hírek utódja, a szombaton megjelenő Vasárnapi Hírek. Liszkay strómannak hála már Semmilyen Hírek lesz. A Szabad Föld is ki tudja, mikor fog megjelenni valóban szabad földön.

A kormányzati gömböc mindent felfal | Magyar Hang

Az olvasók többsége a „nagy magyar valóságot” bemutató riportokat várja, a NER ezt fojtaná meg.

Most figyelj, ide, te komisz kölyök. Szent Miklós a tengerészek, a kereskedők, az illatszeresek, a gyógyszerészek, a zálogházasok, a búcsújárók, az eladósorban lévő leányok, az igazságtalanul elítéltek, a kádárok, a köszvényesek, a csúzban szenvedők, a lenkereskedők, a magkereskedők, a mészárosok, a molnárok, a postások, az aranyásók, a szénhordók, a sörgyárosok, a takácsok, a tanítók, a tengeri veszedelemben lévők, a tűzvészt szenvedettek, az utazók, a vászonkereskedők, a vízkártól szenvedők, a zivatartól rettegők, a diákok és a gyerekek védőszentje. De csak maximum 250 túlórában szenteskedett, s nem 400-ban.

Nem, sajnos a CEU-nak nem ő a védőszentje, ők jövőre már Bécsben ünneplik a Mikulást. Nem, a katonáknak sem a védőszentje, pedig Németh Szilárd megmondta, hogy erős országnak erős hadsereg kell, nem úgy mint a mocskos szocializmusban, amikor a külföld szervilis kiszolgálása, a magyar érdekek teljes háttérbe szorítása volt a jellemző. Igen, ezt én is tapasztaltam, amikor Kalocsán egyetemi előfelvett honvédként szovjet fókával (ejtsd: felmosórongy) kellett maszatolnom a körletünk linóleum padlóját.

Szabad gondolatok jegyzéke | Magyar Hang

A CEU-t el lehet üldözni, de mi, az agymosás ellen küzdők itt maradunk.

Most figyúzz, te rosszcsont! Képzeld, 311-ben, Myra városában élt egy szegény ember, három lánya volt, ezért aztán már járt neki a csok! Az a csokos ember olyan szegény volt, hogy nem tudta kiházasítani a lányait, mert nem telt hozományra. Egy éjjel arra járt a Mikulás, és a legidősebb lány harisnyájába tett egy marék aranyat. A pénzből lett hozomány, a lány férjhez ment, s egy év múlva, pont december hatodikán fia született. És így járt a másik két lány is, mindkettőnek december hatodikán született a gyereke. Sőt, az egyik gyereket a sivatagi rablók elrabolták, de csoda történt, egy évre rá, december hatodikán hazatért.

Most miért szólsz közbe, amikor apád okítani akar? Erkölcstanból és hittanból bukásra állsz. Matekből is, de az nem tartozik momentán ide. Miért volt a lánynak az ablakban a harisnyája? Mert koszos volt, és este kimosta, oszt kitette az ablakba száradni. Ezért van az, hogy az amerikai gyerekek, a kandallóra akasztott harisnyáikban kapják a csokikat. Jó, nekünk nincs kandallónk, neked még harisnyanadrágod sincs, de szétfocizott tornacsukád van. Azt sikáld ki és tedd ki az ablakba. Nem azért, hogy új dorkót kapjál. Annyi aranya még a Mikulásnak sincs. Nem, a Jézuska sem fog neked hozni márkás dorkót! Hogy a Jézuska kinek a védőszentje? Hosszú…

Megállítani a hazugsággyárakat | Magyar Hang

Ha nagyüzemben ömlik a hazugság a magyar lakosságra, legelőbb a propaganda-gyárakat kell leállítani, és utána foglalkozni a lelki kútmérgezés hatásaival.

Képzeld, az a pletyka járja, hogy a Mikulás figuráját, a pocakos, ősz szakállú, piros kabátos, puttonyos alakot 1931-ben találták ki egy Coca-Cola-reklámban. De valójában egy szó sem igaz az egészből. Nem, nem is a Pepsi találta ki. Legföljebb a hírös város, Kecskemét, mert nekije is a Mikulás a védőszentje. Nem, Felcsútnak még nem!

A Mikulás már halála után nagy tiszteletnek örvendett, ezért aztán a sírjából a velenceiek ellopták a csontjait. Igen, anyunak is Velencében lopták el a táskáját. Pedig ő aztán nem egy szent. A csontok az itáliai Bariba kerültek, most is ott vannak, a törökök és az olaszok máig vitatkoznak rajta, kié legyen a csontereklye. A pápa az olaszokat támogatja. Szerinted azért, mert nem török a pápa!? Ha majd Erdogan lesz a pápa, más lesz a leányzó fekvése? Erdogan nem lehet pápa, ő muszlim.

Erdogan: egy szívesen látott iszlamista vezér Budapesten | Magyar Hang

Orbán Viktor egyre távolabb vinné az országot attól a korántsem tökéletes (érték)világtól, amelyhez az ország 1990-ben csatlakozott, illetve visszatért.

Most már csak azt nem érted, hogy a Szent Miklós miatt miért kell neked kipucolni a tornacipődet. Mert, ha nem lesz tiszta, nem kapsz csokit. Hogy akkor mit? Szaharint! Az olcsó, egészséges és nem rongálja a fogakat.

Anyu sem kap semmit a Mikulástól, mert rossz volt. Összemosta a piros csíkos ingemet a fehérrel. Igen, a Viktornak is volt kedvenc csíkos inge, addig hordta a kolbásztöltő-fesztiválokra meg a röfi köszöntésekre, míg ki nem hízta. Nem, nem az ing ment össze a mosásban.

Felcsút, én így szeretlek - Kátyúlesőben a haza leendő új fővárosában | Magyar Hang

„Nagyon helyes, hogy visszakátyúztatnak, nálunk itt idegenek ne tömködjenek semmit.” Riport Orbán Viktor falujából.

Szerinted járna anyunak az ajándék, mert köszvényes is, és csúza is van. Legalább egy Mikulás Erzsébet-utalvány. Rosszul tudod, az Erzsébet vezetékneve Orbán. De idén senkinek sem hoz utalványt. Igaz, az önkormányzatok adhatják, a tőlünk befolyt adókból

Mit te mondasz? Én sosem találkoztam a Mikulással, és nem voltam sem magkereskedő, sem sörgyáros. Megint hülyeségeket beszélsz, nem iszom annyit, mint egy görény. Nem görény, te tökkelütött. Hanem gödény. Hogy mi az a gödény? A rosseb tudja, de biztosan a Mikulás a védőszentje.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 30. számában jelent meg, 2018. december 7-én.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat a 30. számban? Itt megtudhatja!

Címkék: Mikulás, Télapó