Miért undorodik Orbántól Európa?

Miért undorodik Orbántól Európa?

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) megérkezik a rendkívüli brexit-csúcsra Brüsszelben 2019. április 10-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orbáni propagandagépezet minden hazugsága meg fogja bosszulni magát május 26-án, de még inkább utána. Május 26-án azzal, hogy a volt Fidesz, ezúttal Orbán-párt hatalmas győzelmet fog aratni – május 26-a után meg azzal, amit ezért cserébe kapni fog Magyarország.

Május 26-a után a magyarságra vissza fog hullani a saját bűne: az orbáni gonoszság támogatása. És persze a félrevezetett Orbán-hívő tömeg ugyanúgy a balsorsot meg a nemzetközi összeesküvéseket fogja okolni, mint teszi évszázada Trianonért vagy 170 éve a szabadságharc bukásáért, félezer éve Mohácsért.

Miért gyökeresen ellentétes az európaiság fogalmával az orbáni politika? A válasz egyszerű: mert velejéig hazug. Európa látott már hazug politikákat, és meg is tanulta belőlük, hogy mit nem szabad. Sok mindent szabad, de néhány dolgot nem szabad Európában. Azért nem szabad, mert megsérti az európaiság lelkét.

Az orbáni újközépkor | Magyar Hang

Ilyen sérthetetlen alapeszme például, hogy a személyes szabadság előbbrevaló a közhatalomnál. Az antik Athénban a népgyűlés mindenható volt, de a modern demokrácia ennek az ellenkezője. A modern demokrácia lényege, hogy a személynek elidegeníthetetlen jogai vannak. Ezt egyébként a nyugati kereszténységből szűrte le az európai közgondolkodás, és itta magába az európai lélek.

Ennek folyománya például, hogy gyökeresen ellentétes az európaisággal, amikor a kormány nem hajlandó elszámolni a közpénzzel, titkolja, kiknek osztogatott magyar állampolgárságot, kiknek adott el és mennyiért magyar letelepedési vízumot (kötvényt).

Ha egy politikus nyilvánvaló tényeket tagad le, akkor nem lehet maradása Európában. Nálunk főminiszter az, aki letagadta, hogy pár órával korábban helikopteren utazott a családjával.

Az európaisággal gyökeresen ellentétes az egész magyar pályáztatási gyakorlat.

A sátán Hódmezővásárhelyen | Magyar Hang

Töményen bolsevik a közhatalom gyakorlása: az országgyűlés kiüresedett, nem folytat érdemi vitákat, nem ott születnek érdemben a törvények, nem gyakorolja ellenőrző funkcióit sem – és mindezt a kétharmados Fidesz-többség akaratából.

Fidesz-katona az Állami Számvevőszék, az adóhatóság elnöke, a főügyész, az összes megyei közhivatali vezető, a rendőrség vezetése, a jóformán teljes sajtó stb. stb.

Európában tudják, hogy mi a fasizmus: a tömegtámogatást élvező diktatúra. Európában nem lehet a többségi elvre hivatkozni a kisebbségi jogokkal szemben. És Európában nem lehet többségi akaratra hivatkozva semmibe venni a nyilvánosságot, az állampolgár ellenőrzési jogait.

A miniszterelnök futballrajongó, ezért élünk egy futballista allegóriával: ahol igazi bajnokság van, ott mindenütt tudják, hogy a bajnokság verseny – de nemcsak verseny, hanem együttműködés is! Sehol sincs nívós bajnokság, ahol az egyik vagy néhány csapat javára felborítják az írott – és az íratlan! – szabályokat. És senki soha nem beszél bele a másik csapat összeállításába, taktikájába. Nem szerelnek lehallgatókészüléket az ellenfél öltözőjébe. És a bundázókat kegyetlenül megbüntetik.

Viktor az isten? | Magyar Hang

Egyetlen csapatban sem tűrik meg, aki a játékostársakat rugdossa. Aki a nyilvánosság előtt szidalmazza a saját csapatát.

Orbán mindezeket sorozatosan, évek óta elköveti. Inkorrekt módon működik a Fidesz-demokrácia, lépten-nyomon visszaél a többségével, semmibe veszi, elvonja, megsemmisíti a kisebbségi jogokat. Hatalmi eszközökkel szétverte és akadályozza az ellenzéket.

Nemzetközi pályákon pedig folyamatosan rugdossa a saját csapattársait (a néppárti politikusokat), mószerolja az edzőt (Webert, Junckert), gyalázza a klubot (az Európai Néppártot), pocskondiázza a bajnokságot (az EU-t). Amelyből él.

Mindebből tökéletesen elege lett az európai mentalitásnak. Orbán és a Fidesz március 22-e óta a politikai senkiföldjére szorult, és kétségbeesetten próbálja visszakönyörögni magát a társaságba, még a szélsőséges pártokkal való zsarolástól sem riad vissza.

Az EU döntéshozói mind arra várnak, hogyan szavaznak a magyarok május 26-án. Ha a többség Orbánt támogatja, akkor az európai vezetők le fogják vonni az egyenes következtetést: a magyarok nem európaiak, mert nem hajlandók elfogadni a bajnokság szabályait.

Másik metaforával: aki május 26-án Orbánra szavaz, az arra szavaz, hogy újra kelljen útlevél Bécsbe.

A Keresztény szemmel rovat további cikkeit itt olvashatja.

A Publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.