Tessék választani!

Tessék választani!

A Karácsony Gergely rendezvényét megzavaró motorcsónak (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Képzeljünk el egy országot, ahol béke van és nyugalom, ahol mindenki és minden állami szervezet teszi a dolgát. Aztán egyszer csak az ország fővárosában, a legnagyobb folyón vízre bocsátanak egy motorcsónakot, letakart lajstromszámmal. A csónak orrára két hatalmas fekete dobozt rögzítenek – nem tudni mi van benne, akár bomba is lehet –, majd beszáll három gyanús, fejüket fekete csuklya alá rejtő alak. A csónak elindul, s az ország parlamentje felé veszi az irányt. Nem tudni, ez-e a célpont, vagy valami más helyre igyekszik. Amikor a vízi rendőrségnek feltűnik a gyanús jármű, azonnal értesíti a terrorelhárító központot, s több vízirendész is elindul a helyszínre. A rendőrök megállítják a gyanús motorcsónakot, az időközben helikopteren érkező terrorelhárítók pedig megbilincselik a csónakban tartózkodókat, s elviszik őket, bombaszakértőjük pedig vizsgálni kezdi a gyanús fekete dobozokat, miután mindenkit eltávolítottak a közelből. Kiderül, nem volt bomba, de azért biztos, ami biztos, vallatóra fogják a csónak utasait.

Most képzeljünk el egy országot, amelynek déli határán kerítést húztak fel, hogy megóvják az embereket az országon keresztül rohanni akaró gyanús elemektől, a muszlim migránsoktól. A kormány olyan súlyosnak ítéli a helyzetet, hogy az ország egész területére tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet rendel el, amelyet már négy éve hathavonta meghosszabbít annak ellenére, hogy alig érkeznek illegális migránsok az országba.

Mit ad Isten, ebben az országban is vízre bocsátanak egy motorcsónakot, letakart lajstromszámmal az ország legnagyobb folyóján, nem messze a Parlamenttől. A csónakon ugyanúgy két gyanús fekete dobozt látni, s három, fekete csuklyát viselő alakot. A csónak útjára indul, de egyetlen hivatalos szerv – sem a vízirendészet, sem a válsághelyzet miatt állandó készenlétben álló terrorelhárító központ, sem egyetlen más, az ország rendjéért és biztonságáért felelős szerv – nem akadályozza haladását. Talán észre sem veszik, de lehet, hogy igen.

A csónak elhalad a Parlament előtt, a benne ülők egyetlen pillantást sem vetnek az épületre. Úgy tűnik, más céljuk van. Hamarosan meg is találják. Egy rendezvényhajó mellé fordulnak, s bömböltetni kezdik a két gyanús dobozt, amelyről így kiderül, hogy nem bombák, hanem hangfalak. 

Nyomoznak a Karácsony Gergely rendezvényét megzavaró „trollcsónak" gazdái után | Magyar Hang

Egyedi jellel való visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást a BRFK a hangszórókkal felszerelt motorcsónak ügyében, amelyről megpróbálták megzavarni Karácsony Gergely a budai Trip rendezvényhajón tartott vasárnapi programbemutatóját. Mint ismert, vasárnap délután a jármű körözni kezdett a rendezvény hajó mellett a Dunán, és amikor Karácsony beszélni kezdett, a Fidelitas „Budapest nem cirkusz!"

Egyelőre ne firtassuk, hogy mi okból teszik, amit tesznek. Azon azonban érdemes elgondolkodni, vajon miért tehették meg, amit tettek. Vajon miért nem lépett fel egyetlen hivatalos szerv sem, miért nem igazoltatták a csónakban ülőket? Mielőtt ítélkezünk, ne feledjük, az ország negyedik éve tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben van, azaz fokozottan figyelni kell mindenre, ami gyanús lehet.

Ebben a helyzetben több magyarázat is elképzelhető. Vagy szó sincs valódi válsághelyzetről, a rendvédelmi és terrorelhárító szervezetek nyugodtan ülhetnek a babérjaikon, mert tudják, semmi nem fenyegeti az országot, rend és biztonság van. De az is elképzelhető, hogy valóban válsághelyzet van az országban. Akkor viszont felvetődik a kérdés, vajon mire tartjuk a rendvédelmi szervezeteket, ha képtelenek reagálni egy – az évek óta terrorveszélyről szóló propagandát hallgató laikus számára is – potenciálisan veszélyesnek tűnő, gyanúsnak minősíthető akcióra.

Végül az is elképzelhető, hogy – akár tényleges válsághelyzet van az országban, akár nincs – azért nem léptek az említett szervezetek, mert tudtak az akcióról, vagy mert észlelték ugyan, de fentről szóltak, hogy nem kell bántani őket, hiszen éppen a hatalom érdekében lépnek fel.

Tessék választani!