Vádirat az Orbán-rezsim ellen

Vádirat az Orbán-rezsim ellen

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Liget Budapest projekt keretében felépült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületének átadásán 2019. május 14-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Állítólag a Retro a ma legnépszerűbb rádió. Aki hallgatja, valószínűleg nem tudja, hogy az Orbán-média egyik fontos fegyvere: a Fidesz-generációra összpontosít, amelyiknek minden tagja választókorú. Diszkréten elegyíti a Fidesz-propagandát a mai 50–70 éves generáció vágyaival.

Az egyik rendre visszatérő dal az Edda „Álmodtam egy világot magamnak” nótája. Tökéletes kortünet ez a szám, kevés aktuálisabbat lehet találni a Retro-választékból. Az Orbán-vallás bő kétmillió híve ott áll a magának álmodott világ kapujában, és azt hiszi, nemsokára be fog lépni rajta.

Csak hagyják a Drága Miniszterelnök Urat. Csak pusztulnának végre az akadékoskodók, a Soros-bérencek, a liberálisok, a baloldaliak, az ngo-k stb. Félre mindenki, jöjjön Orbán, Európában is… ez az Orbán-hívek aktuális álma.

Olyan szép álom ez, mint 1849-ben a Függyetlenségi nyilatkozat, a millenniumkor a 30 milliós Magyarbirodalom, 1938-ban a „Mindent vissza!” – Ám a világ ma sem olyan, mint amilyennek annak idején Kossuth Lajos, a millenniumi nemzedék vagy az irredenta képzelte. Az Orbán-hívők realitásérzéke hű a magyar hagyományokhoz, megint zsákutcába vezeti a nemzetet.

Keresztény vagyok, fideszes voltam - Kire szavazzak? | Magyar Hang

A történelem mint harckocsi a lövészárkon, úgy fog átgázolni a magyarságon a következő évtizedben, és Orbánnak meg a népének két vigasza marad, egyrészt hogy megint fog találni okot másra mutogatni, másrészt hogy énekelheti a borpincében poharazgatás közben a Székely himnuszt (amely egyébként sosem volt a székelyek himnusza, 1921-ben szerezte a Mihalik–Csanády szerzőpáros egy alkalmi darab női kórusának, de önsajnálat céljára kiválóan megfelel).

A következőket kellene meggondolnia minden magyarnak, mielőtt május 26-án ikszel a szavazófülkében.

A kormánypropaganda azt sulykolja, hogy Orbán Viktor megállította a migrációt. Ezzel szemben az az igazság, hogy nem állította meg. Sem Orbán, sem a kerítés. Ha tényleg érkezne felénk népvándorlás, az úgy jönne át a kerítésen, mint az árvíz. Jó a kerítés, főleg fotókon, de minden katonaviselt ember tudja, hogy egy kerítés sem tart vissza egyetlen hadsereget, azaz embertömeget sem.

Ténylegesen visszatartó erő, magyar hadsereg pedig nincs – kivéve a kormánypropagandát, amelyben tényleg van. Állítólag most majd el fogunk költeni egy halom pénzt korszerű fegyverekre, ami jó hír, kivéve, ha nem lopják el fideszék azt a pénzt is. Márpedig a honvédelmi tárcától lehetetlen becsületes tájékoztatást kapni a kényes ügyekről. Amihez az Orbán-csapat hozzáért, az mindjárt államtitokká nemesedik.

A kormánypropaganda szerint Orbán Viktor népszerű az EU-ban. Erről egyelőre annyit tudhatunk biztosan, hogy március 19-én (mielőtt kiszivárgott volna, hogy Orbánt és a Fideszt lapátra teszik az Európai Néppártban) 313 forintnál kevesebbért lehetett venni egy eurót, most viszont 326,50-nél is többet kell adni érte. A magunk részéről beérnénk kevesebb népszerűséggel is, ha cserébe nem romlott volna két hónap alatt 4 százalékot a pénzünk. (És még nincs vége, a nagy Orbán-győzelem után is érdemes lesz megnézni a piacot.)

Lehet mondani, hogy nem a gazdaság véleménye számít, hanem az embereké, és van is ebben igazság. Csak az a kérdés, hogy az Orbánt oly hangosan dicsérőktől mit fogunk kapni a következő ciklusban. Elvégre ők abban értenek egyet a hőn szeretett magyar vezérrel, hogy ki-ki tekintse a saját hazáját a legfontosabbnak. És ha ezen az alapon állítják össze a következő hétéves pénzügyi ciklust, akkor nagyjából le is húzhatjuk a rolót. Orbánék ránk haragították a liberális, a szociáldemokrata és a zöld unió után immár a keresztény-konzervatív uniót is, cserébe ellátták érvekkel az elzárkózáspártiakat. Ugyan ki remélheti, hogy majd Le Pen, meg Salvini, meg az AfD fogja pártolni, hogy Magyarországnak jusson több a közösből?

Így nézhet ki az új Európai Parlament - választási mandátumtotó | Magyar Hang

Idehaza arra kér a Fidesz, hogy állítsuk meg a bevándorlást. Ezt csak helyeselni tudjuk, és éppen ezért szavazunk Orbán Viktor és a Fidesz-lista ellen, mert ők szervezik a bevándorlást Magyarországra. A tisztázatlan körülmények közt szétosztott sok százezer magyarigazolvány, a botrányos letelepedésikötvény-biznisz és az ukránok, törökök s ki tudja, még kik tömeges betelepítése külön-külön is elegendő ok lenne a Fidesz-kormány bukásához.

A kormányzat szétzilálta a demokratikus jogrendet, persze a többségi elvre hivatkozva. A demokrácia arcul csapása a kisebbségi, ellenzéki jogok elvétele, korlátozása. Orbán Viktor személyes felelőssége, hogy a joggyakorlás ellehetetlenítése kiterjed a kormánypártokra is, a fideszes meg KDNP-s képviselők rettegnek bármiféle véleménynyilvánítástól, egyetlen dologra koncentrálnak, izzadó tenyérrel: hogy sikerüljön hibátlanul fölmondaniuk az aktuális mantrát bármiről. És a háttérben az agytröszt, amelyik bravúros szellemi akrobatikával minden mögött megtalálja Sorost vagy „a bevándorláspártot”.

Az Orbán-rezsim legnagyobb bűne, hogy tudatosan félrevezeti a társadalmat a demográfiai katasztrófa ügyében. Orbán és a kormányzat pontosan tudja, hogy a demográfiai katasztrófa elkezdődött, de nemzetmentés helyett ebből is propagandát csinál. Föl se soroljuk a számtalan „jótéteményt”, amelyben a magyar családok részesülnek, hála a propagandának. Hogy hazugság az egész, azt igen keservesen fogják megtanulni mindazok, akik az elmúlt években az egzisztenciájukat tették föl a gyönyörű családpolitikai ígéretekre.

Miért undorodik Orbántól Európa? | Magyar Hang

Itt és most csak annyit, hogy a kormánypropaganda letiltotta a születésszámok sajtózását, maximum mínuszos hír lehet az a tény, hogy körülbelül 2016 óta csökken a születésszám, idén körülbelül 5 százalék lesz a mínusz a tavalyihoz képest. Ennyit az eredményességről, miszerint „a gyermek az első”.

Tilos továbbá a Fidesz-sajtóban leírni, hogy csökken a családok száma, csökken a nagycsaládok száma, nő az egyedül élőké (a szingliké, bizony), főleg a harmincas korosztályban.

Tilos beszélni az egészségügy, az oktatás csődjéről. Az előbbi nem bírja a folyamatosan növekvő terhelést, az utóbbi pedig összeroppan a gyermekhiánytól, nem lehet követelni semmit sem, a pedagógusok az állásukért reszketnek tanévről tanévre.

A gyermekhiány a közeljövőben a felsőoktatást fogja szétzilálni, öt év múlva több mint 80 ezerrel lesz kevesebb a 19–24 éves korosztály a mainál. A félanalfabéták is be fognak kerülni az egyetemre, de még így sem lehet majd betölteni minden helyet. Beszédes volt a minapi bejelentés, hogy (az írásbeli érettségik eredményének ismeretében) csökkentette a kormány a felvételi ponthatárokat, még a szóbelik előtt.

A pápa hülye, Bayer Zsolt okos | Magyar Hang

A tripla nullás államtitok, a legszigorúbb tabu: tilos a nyugdíjkérdésről beszélni. A magyar nemzetben körülbelül 2034-ig nem fog csökkenni a 60 évesnél idősebbek száma, a rohamos fogyatkozás az aktívak és a gyermekek számának csökkenéséből van. A nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, de a kormány a szavazatvesztéstől félve nem mer hozzányúlni ehhez a jövőnket alapjaiban megrengető problémához.

Orbán és bandája a problémák néven nevezése és a nehéz, ám halaszthatatlan társadalmi döntések kiérlelése és bevezetése helyett a bevándorlás ellen uszít, miközben ezreket telepít be az országba. Aki rájuk szavaz, a hazugságok mocsarába süllyedést pártolja.

A Keresztény szemmel rovat további cikkeit itt olvashatja.

A Publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.