Volner és a patkányok

Volner és a patkányok

Volner János (Fotó: Facebook/Volner János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Terjedelmes interjút közölt ma, hétfőn a kormánypárti színes nyomtatvány (a józan eszünk megőrzése érdekében ne nevezzük napilapnak vagy újságnak), a Magyar Idők (mostanában a megtévesztő Magyar Nemzet fejléccel jelenik meg) Volner János korábbi Jobbikos frakcióvezetővel, aki jelenleg a Mi Hazánk nevű kormánybarát pártban tevékenykedik.

Ezen a ponton azt kérem a kedves olvasóktól, hogy próbálják meg felidézni, az elmúlt években különböző neveken megjelenő kormánylapban mikor és mely ellenzéki képviselővel jelent meg egy egész oldalas interjú. Ráadásul ilyen alákérdezős hangnemben, mint a mai Volner-beszélgetés. (Például: „Önök sikerre vittek egy bérrendezést a gumiipari szakszervezettel. Tárgyalnak más szakszervezetekkel is?”  – igazán belemenős, kemény, olyan őrkutyás kérdés.)

A Fidesz és az ellenzék: támogat, tűr, kicsinál | Magyar Hang

A Mi Hazánk Mozgalom a Fidesz kétharmados parlamenti többségének külső védvonala.

Még csak nem is az a legnagyobb baj az interjúval, hogy ezen sorok íróját, valamint Volner képviselő úr saját, fél évvel ezelőtti bajtársait patkánynak nevezi benne a Mi Hazánk képviselője: lelke rajta. Még csak nem is az, hogy Volner képviselő, aki a Jobbik szavazóinak jóvoltából szerzett mandátummal most ugyanezt a pártot támadja, és a kormánypárti szórólap kérdezőjének eszébe sem jut rákérdezni erre az anomáliára. És még az sem a legrosszabb, hogy a korábban a kormánymédiában csak a csalitosba történő kirándulásai kapcsán megjelenni tudó politikus most érdekes módon büntetőeljárások menetéről rendelkezik elméletileg nem nyilvános adatokkal.

Az sem segít persze az úgynevezett sajtószabadságba (emlékezik még a nyájas olvasó erre a kifejezésre?) vetett hitünk erősítését, hogy bár maga Volner honatya hozza szóba a pár hónappal ezelőtti botrányát, amellyel ezen sorok írója szembesítette az ATV Egyenes beszéd című műsorában, beszélgetőtársa nem megy utána, hogy pontosan mi is volt ez a botrány, milyen anyagi javakat, juttatásokat (köztük a leginkább szimbolikussá vált Chesterfield ülőgarnitúrát) követelt a Jobbik vezetőitől tavaly nyáron az azóta a pártból kizárt úr. Az a kontraszt sem szúrta a szemét a szórólap interjúvolójának, hogy a beszélgetés elején Volner úr azt állítja, nem ő, nem ők szivárogtatnak oly’ lelkesen az utóbbi hetekben a Jobbik ügyeiről, míg az interjú vége felé megjegyzi, hogy még sok dolog van a birtokukban a „Jobbikot érintő szennyel” kapcsolatban.

Hitlerrel viccelődnek a Mi Hazánk ifjai | Magyar Hang

Szálasi Ferencet éltetik és még Hitlerrel is viccelődnek a Toroczkai László vezette mozgalom ifjúsági szervezetének politikusai.

Az azonban már mindennek a teteje, hogy a beszélgetés utolsó harmada azt a forgatókönyvet követi, hogy a kormánypárti propagandakiadvány kérdezője bemond egy politikusi nevet Volnernek, majd a képviselőnek valami rosszat kell mondania róla. Mily nagyszerűen összeválogatott csapat lehetett az, amelyben Volner János frakcióvezető lehetett!

A szerző publicista

A publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.