A brazilok csoportelsőként mentek tovább

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyszerű matek várt Szerbiára: a Svájctól elszenvedett vereség után meg kellett verniük a brazilokat ahhoz, hogy továbbmenjenek a csoportból. Nem sikerült, így ebben a csoportban nem borult a papírforma.

Ebben a párban mindkét félnek a három pont megszerzése jelentette volna a biztos továbbjutást, ehhez bő fél óra meddő mezőnyfölény után Paulinho találatával a brazilok kerültek közelebb (1-0). A dél-amerikaiak dominanciája mutatkozott a labdatartásban, és az ő akaratuk érvényesült. Egy szöglet után Thiago Silva négy méterről a rövid kapufa mellé fejelt (2-0). A selecao sikerével a csoport élén zárt, így hétfőn Szamarában Mexikóval találkozik. A szerbek búcsúztak az oroszországi tornától.

A másik párban Svájc 2-2-es döntetlent játszott Costa Rica csapatával, így a második helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe. Méghozzá gólzáporos meccsen. Egy jobb szélen vezetett akció után Embolo fejelte vissza középre a beadást, a második hullámban érkező Dzemaili hat méterről bombázott a kapu közepébe (1-0). Nem sokkal később Campbell jobb oldali szögleténél Waston ugrott a legmagasabbra, a labdát öt és fél méterről csúsztatta a hosszú alsó sarokba (1-1).

A meccs utolsó perceiben Zakaria laposan passzolt középre a szintén csereként beállt Drmicnek, aki futtából, 14 méterről az ellentétesen mozgó Navas mellett a hosszú sarokba lőtt (2-1). A slusszpoén egy tizenegyes volt: Campbell szlalomozott be a büntetőterületen belülre, Zakaria szabálytalankodott vele szemben, a megítélt tizenegyest Ruiz a keresztlécre lőtte, a labda azonban Sommer fejéről bepattant a kapuba (2-2). A svájciak ezzel másodikként jutottak tovább, kedden 16 órakor, Szentpéterváron a svéd válogatottal találkoznak a 16 között.

E csoport, 3. forduló

Brazília-Szerbia 2-0 (1-0)

Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 néző. Jv.: Alireza Faghani (iráni)

Brazília: Alisson - Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo (Filipe Luís, 10.) - Paulinho (Fernandinho, 66.), Casemiro - Willian, Philippe Coutinho (Renato Augusto, 79.), Neymar - Gabriel Jesus

Szerbia: Stojkovic - Rukavina, Milenkovic, Veljkovic, Kolarov - Matic, Milinkovic-Savic - Tadic, Ljajic (Zivkovic, 74.), Kostic (Radonjic, 82.) - Mitrovic (Jovic, 89.)

Gólok: Paulinho (36.), Silva (68.)

Svájc–Costa Rica 2-2 (1-0)

Nyizsnyij Novgorod, 43 319 néző. Jv.: Clément Turpin (francia)

Svájc: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Akanji, Rodriguez – Behrami (Zakaria, 60.), Xhaka – Shaqiri (Lang, 81.), Dzemaili, Embolo – Gavranovic (Drmic, 69.)

Costa Rica: Navas – Gamboa (Smith, 93.), Acosta, González, Waston, Oviedo – Colindres (Wallace, 81.), Borges, Guzman (Azofeifa, 91.), Ruiz – Campbell

Gólok: Dzemaili (31.), Drmic (88.), illetve Waston (56.), Sommer (93., öngól)

A csoport végeredménye

1. Brazília        3 2 1 - 5-1 7 – továbbjutott

2. Svájc            3 1 2 - 5-4 5 – továbbjutott

3. Szerbia        3 1 - 2 2-4 3 – kiesett

4. Costa Rica  3 - 1 2 2-5 1 – kiesett

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

Címkék: foci-vb