A hegy nem ment Mohamedhez

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Boldog, boldogtalan azt taglalta az Oroszország–Egyiptom meccs előtt, hogy akkor most Mohamed Szalah meggyógyult-e vagy sem? A Liverpool zsenije még a BL-döntőn sérült meg, és mivel szezonbeli mutatói alapján Ronaldo és Messi magasságokba emelkedett, valóban nem volt mellékszál, hogy felépült-e a meccsre vagy sem. Felépült, kezdett, gólt is lőtt – de a hegy nem ment Mohamedhez, Egyiptom végül kikapott.

Az események epicentruma a második félidőre esett: épphogy csak elkezdődött, Zobnyin pattogó lövésébe Fathy esés közben olyan pechesen ért bele, hogy róla a saját kapujába pattant a labda (1-0). Az öngól után az oroszok a jobb szélen kavartak, Cserisev pedig üresen érkezett a beadásra a rövid oldalon és a kapuba löbbölt (2-0). A duplától csúnyán padlót fogott Egyiptom, egy saját térfélről érkező labdával Dzjuba verte meg a védőjét és mattolta az egyiptomi kapust (3-0).

Az agilis Mohamed egyszer ért fel a hegyre: lerántotta az orosz bekk, a spori tétovázott, majd visszanézte a videóbíró az esetet és a tizenegyesre mutatott. Szalah nem matatott, durván bevágta, amivel vége is lett az említésre méltó események sorának (3-1).

Az oroszok kettőből kettővel állnak, harmadjára Uruguay jön. Házigazdának így kell kezdeni a vb-t, aztán majd elválik, mint tüdő a májtól, hogy ez mire lesz elég.

 

A csoport, 2. forduló

Szentpétervár, 67 ezer néző. Jv.: Enrique Cáceres (paraguayi)

Oroszország–Egyiptom: 3–1 (0–0)

Oroszország: Akinfejev –Fernandes, Kutepov, Ignasevics , Zsirkov (Kudrjasov, 86.) – Zobnyin, Gazinszkij – Szamedov, Golovin, Cserisev (Kuzjajev, 74.) – Dzjuba (Szmolov, 79.)

Egyiptom: El-Senavj – Fathy, Gabr, Hegazi, Abdel-Safj – Hamed, Elneny (Varda, 64.) – Szalah, Szaid, Trézéguet (Sobhi, 68.) – Mohszen (Kahraba, 82.)

Gólok: Fathy (47. – öngól), Cserisev (60.), Dzjuba (62.), ill. Szalah (73. – 11-esből)

 

Az A csoport állása

1. Oroszország           2 2 0 0 8-1 6

2. Uruguay                   1 1 0 0 1-0 3

3. Egyiptom                 2 0 0 2 1-4 0

4. Szaúd-Arábia          1 0 0 1 0-5 0

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.