A spanyolok orosz rulettet játszottak és vesztettek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy bűnrossz meccsen felülírta az eredményeségre való törekvés a látványt, ergo a vb talán legnézhetetlenebb összecsapásán a házigazda orosz válogatott büntetőkkel kiütötte a sokkal esélyesebb, de gyáva Spanyolországot a vb-ről.

A VIP-páholyban VI. Fülöp spanyol király ült Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökének társaságában, ám Vlagyimir Putyin orosz elnök valamiért negligálta a meccset. Túl sokat nem vesztett, a házigazdák túlbiztosított felállásban kezdtek, az öt védő előtt a középpályán három szűrő helyezkedett, és két zavaró támadójuk is visszazárt a saját térfelükre.

Ehhez képest egy jobb oldali spanyol szabadrúgásnál az orosz kapu előterében Ignasevics olyan szorosan felügyelte Sergio Ramost, hogy mindketten a földre estek, a labda pedig a beadásnak háttal álló orosz védő bokájáról saját kapujába pattant (0-1).

A szerencsés góllal vezetést szerző spanyolok lassították az iramot, mert az oroszok hátrányban sem változtattak taktikájukon. Mígnem egy orosz szögletnél Dzjuba ugrott a legmagasabbra, fejese nyomán a labda a neki háttal álló Piqué felkarján változtatott irányt, a megítélt büntetőt Dzjuba a kapu jobb oldalába helyezte, De Gea a másik irányba vetődött (1-1).

A második félidőben csak brusztoltak, nem fociztak a felek, jöhetett hát a vb első hosszabbítása. De ez sem hozott döntést. A büntetőpárbajban Koke rosszul helyezett, félmagas lövését védte Akinfejev, majd Aspas nem túl helyezett tizenegyesébe az elvetődő kapus lábbal belekapott, és hárított, így ötödik orosz rúgójátékosra már nem volt szükség (tizenegyesekkel: 4-3).

Az oroszok szombaton Szocsiban a ma esti Horvátország–Dánia összecsapás győztesével játszanak a negyeddöntőben.

Nyolcaddöntő Oroszország–Spanyolország 1-1 (1-1, 0-0, 0-0), tizenegyesekkel: 4-3

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző. Jv.: Björn Kuipers (holland)

Oroszország: Akinfejev – Fernandes, Ignasevics, Kutepov, Kudrjasov, Zsirkov (Granat, a szünetben) – Szamedov (Cserisev, 61.), Zobnyin, Kuzjajev (Erohin, 97.) –Golovin, Dzjuba (Szmolov, 65.)

Spanyolország: de Gea – (Carvajal, 70.), Piqué, Ramos, Alba –Busquets, Koke – Asensio (Rodrigo, 104.), Isco, Silva (Iniesta, 67.) – Costa (Aspas, 80.)

Gólok: Dzjuba (41. - büntetőből), illetve Ignasevics (12. - öngól)

A vb teljes menetrendjét itt találja.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.