A videóbíró az ausztrálokkal van

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Könnyen előfordulhat, hogy a Szamarát megszálló ausztrál drukkerek azért öntöttek fel a garatra, mert Bert van Marwijk nem volt hajlandó a kezdőbe tenni a drukkerhad által oda követelt Daniel Arzanit, illetve a hosszú ideig az angol Evertonban légióskodó 38 éves Tim Cahillt. Persze az ő dolga a csapat összeállítása… A meccs előtti hangulatra mindenesetre nem lehetett panasz – a dánok sem érkeztek kiszáradva a stadionba –, ráadásul az önkéntesek mindenkivel lepacsiztak, aki be akart jutni a nézőtérre.

Magát a találkozót a dánok kezdték sokkal komolyabban, hisz győzelmük esetén már nyolcaddöntősnek mondhatták volna magukat, és a 7. percben vezetést is szereztek Elkjaer Larsen kései utódai. Mégpedig egy remek összjátékot követően egy hatalmas góllal. Jörgensen kiválóan vett át egy labdát a 16-oson belülre érve, majd Christian Eriksen elé varázsolta a labdát, aki 15 méterről elemi erővel lőtt a léc alá.

A világbajnokság eddigi legszebb akciógólját követően hirtelen magához tért Ausztrália, amely vereség esetén már a kiesettek listáját növelte volna. Próbálkoztak becsülettel, de a dán védelem megbonthatatlannak bizonyult. Sőt, ha Jörgensen hat-hét méteres fejese nem téveszt célt a 24. percben, akkor már ekkor eldőlhetett volna az egész összecsapás. Ez mintha végérvényes ébresztőt fújt volna az auszik számára. A 31. percben Leckie ültette hintába az észak-európai védelem jobboldalát, de a beadását követően az utolsó utáni pillanatban tudták szerelni a nagy gólhelyzetbe kerülő Krusét a dánok.

Majd jött a 36. perc, és a videóbíró: kiszúrta, hogy Poulsen kezezett a saját kapuja előtt, és a visszajátszást követően megítélt büntetőt Jedinak – akárcsak a franciák ellen – biztosan lőtte a hálóba. Noha a dánok mindent megpróbáltak a hátralévő időben, hogy ismét előnyt szerezzenek, a felek végül igazságosnak mondható döntetlennel vonulhattak az öltözőbe.

A második félidőben is a dánok ébredtek előbb, és az 51. percben a góljuknál látott gyönyörű támadást szinte lekopírozták, azzal a különbséggel, hogy ezúttal Jörgensen volt a befejező ember, aki centikkel a jobb alsó sarok mellé gurította a labdát. Hullámzott a játék, mindkét csapat igyekezett bevinni a döntőnek szánt találatot, amihez Mooy járt a legközelebb, amikor a 71. percben lövésre szánta el magát, mindössze pár centit tévedett, majd két minutum múlva Rogic lövését kellett Schmeichelnek védenie, válaszul Sisto bombája kerülte el az ausztrál kaput. És amikor már mindenki kicsit belealudt a meccsbe, a 88. percben előbb Arzani, majd Leckie lövését kellett bravúrral hárítania a dán kapusnak. Maradt a döntetlen, így mindkét csapat reménykedhet az utolsó fordulóban.

C csoport, 2. forduló

Dánia – Ausztrália 1-1 (1-1)

Szamara, Kozmosz Aréna, 41.918 néző. Jv: Mateu Lahoz (spanyol)

Dánia: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, A. Christensen, Stryger Larsen – Eriksen, Schöne, Delaney, Sisto – Y. Poulsen (Braithwaite, 59.), Jörgensen (Cornelius, 68.). Szövetségi kapitány: Age Hareide

Ausztrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic (Irvine, 82.), R. Kruse (Arzani, 68.) – Nabbout (Juric, 75.). Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk

Gólszerző: Eriksen (7.), Jedinak (38., 11-esből)

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.

Címkék: zx_BMolnarL, foci, foci-vb