Dínomdánom helyett horvát hejehuja a büntetőpárbaj végén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kocsmába úgy kell belépni, hogy a lengőajtót pároslábbal rúgja be az ember – hát Dánia és Horvátország is tartotta magát ehhez a klasszikus vadnyugati forgatókönyvhöz, a negyedik percben már 1-1 volt az állás. Sorrendben: az első kapura lövésből betalált Dánia, méghozzá elég vadregényes módon, egy dán bedobás után Jörgensen elé került a labda az ötösön, és a gyenge, de közeli lövése Subasic, majd a kapufa érintésével a gólvonalon túlra vánszorgott (0–1). A középkezdés után ugyancsak vicces módon egalizált Horvátország, Vrsaljko beadása Christensen arcáról pattant Mandzukic elé, aki fordulásból lőtt a dán hálóba (1–1).

Joggal gondolhatta mindenki, ha a negyedik percig ennyi minden történt, akkor itt bravúros meccsre lesz kilátás, de ebben tévedett a sokadalom. 86 perc brusztolás után ezen a meccsen is jöhetett a hosszabbítás. Amelyben látványosan nem akart semelyik fél sem játszani, a halálosan unalmas kétszer 15 perc alatt csak a büntetőpárbajra vártak. A 116. percben mégis keretbe foglalhatta volna a meccset Horvátország, Rebic ugrott ki, elvitte a labdát Schmeichel mellett, de Jörgensen hátulról elkaszálta, jogos 11-es jöhetett! Modric gyengus büntetőjét azonban Schmeichel kapus kikapta!

És akkor a büntetőpárbaj, amely tényleg drámaira sikeredett: a dánok három büntetőt hibáztak (azaz Subasic ennyit megfogott), a horvátok kettőt hagytak ki (Modric újra odaállt és belőtte!), így a végén a dínomdánom helyett a horvátok hejehujáztak. A győztes horvátok a legjobb nyolc között a spanyolokat hazaküldő házigazda oroszokkal játszanak.

Nyolcaddöntő

Horvátország–Dánia 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel 3-2

Nyizsnij Novgorod, 44 899 néző. Jv.: Pitana (argentin)

Horvátország: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Pivaric, 81.) – Rakitic, Brozovic (Kovacic, 71.) – Rebic, Modric, Perisic (Kramaric, 97.) – Mandzukic (Badelj, 108.).

Dánia: Schmeichel – Knudsen, Kjaer, M. Jörgensen, Dalsgaard – Christensen (Schöne, 46.), Delaney (Krohn-Dehli, 98.), Eriksen – Poulsen, Cornelius (N. Jörgensen, 66.), Braithwaite (Sisto, 105.).

Gólok: Mandzukic (4.), illetve M. Jörgensen (1.)

A vb teljes menetrendjét itt találja.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.