Marco Rossi: Eltört Varga Barnabás arccsontja, hamarosan megoperálják

Marco Rossi: Eltört Varga Barnabás arccsontja, hamarosan megoperálják

Marco Rossi a Skócia elleni mérkőzés után 2024. június 23-án (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vasárnap esti Magyarország–Skócia mérkőzés után – a szokásos módon – mindkét szövetségi kapitánytól lehetett kérdezni. Először Steve Clarke állt a média rendelkezésére. „Mindent beleadtak a játékosaink, kemény és szoros meccs volt egy jó ellenféllel. Nagyon kinyíltunk a végére sajnos, emiatt nem jutunk a következő körbe. Egygólos mérkőzés volt, ők találtak be” – mondta. Megkérdezték tőle, mit gondol egy vitás helyzetről, amikor a skótok tizenegyest reklamáltak. 100 százalék büntető volt, jött a válasz, valakinek meg kell magyaráznia nekem, miért nem adták meg. Európai tornán talán jobb lenne európai bírókkal dolgozni – fejtette ki.

A magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi meglehetős késéssel ért a sajtótájékoztatónak helyet adó terembe, de cserébe jött vele a mérkőzés embere is, Sallai Roland, aki a súlyosan megsérült Varga Barnabásról kapta az első kérdést. – Szörnyű pillanat volt így látni őt, de már sokkal jobban van, valószínűleg egy kisebb műtét vár rá, de stabil az állapota. Érte is küzdöttünk a mérkőzés hátralévő részében és neki is szól a mai siker. Fantasztikus érzés volt a gól, bizakodóak vagyunk, hogy a többi csoportmérkőzés úgy alkul, hogy nekünk kedvezzen – fejtette ki.

Marco Rossi arról beszélt, hogy kiegyenlített mérkőzést játszottunk, a végére oda-vissza támadásokkal. Nekünk volt a több lehetőségünk, nekik viszont nagyobb volt a labdabirtoklások, de megérdemeltük a győzelmet. Varga sérüléséről azt mondta: az orvosok nagyon lassan indultak be a pályára, de most már nincs életveszélyben. Eltört az arccsontja, a következő órákban meg kell operálni, így ő nem áll majd a csapat rendelkezésére, ha továbbjutunk.  Arról is beszélt, a skót csapat többet birtokolta a labdát, főleg az első félidőben. – A másodikban kiegyenlítettebb volt a 70. perctől. Ennek ellenére több lehetőségünk volt. Nem hiszem, hogy ne érdemeltük volna meg az eredményt – fogalmazott a szakvezető. „Nagyon csalódott lettem volna, ha pontok nélkül megyünk haza. Lehet így is hazamegyünk, de legalább van három pontunk. Csak a Svájc elleni meccs első félidejét sajnálhatjuk. Németország ellen belefér a kétgólos vereség. Nem voltunk szerencsések a döntő pillanatokban. Most Fortuna istenasszonya végre ránk pillantott, mert eddig felénk se nézett”.