Mészáros Lőrincék már át is vették a TV2-t

Mészáros Lőrincék már át is vették a TV2-t

Andy Vajna (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Andy Vajna január 20-i halála után négy nappal már át is alakították a TV2 vezetését, Vaszily Miklós lett az elnök – tudta meg a cégadatokból a Válasz Online.

Január 24-én a TV2 Média Csoport Zrt. rendkívüli közgyűlést tartott, ráadásul különös helyszínen. Nem a csatorna zuglói, Róna utcai székházában, nem is a Vajna-tulajdonú vállalatok Rákóczi úti főhadiszállásán. Hanem az Andrássy út 59. szám alatti villaépületben, amely Mészáros Lőrinc tőzsdei társaságainak központja – írta a Válasz Online.

Vajna helyett az igazgatóság egy másik addigi tagja, az Echo Tv vezéreként is működő Vaszily Miklós lett a TV2 elnöke. A megújult igazgatóság tagja lett a Mészáros-féle tőzsdei cégek jogi képviseletét ellátó Kertész Tamás József, valamint a felcsúti expolgármester érdekeltségeivel régóta szimbiózisban működő Duna Aszfalt Kft. ügyvédje, Czira Szabolcs Sándor – aki nem mellékesen az útépítő céget birtokló Szíjj László veje.

A Válasz Online ehhez a körhöz sorolja Barna Zsoltot is, aki az MKB Bank bejövetele óta erősíti a csúcstestületet.

A Vajna-pártiakhoz a csatornavezér Dirk Gerkens, a vele mindig együtt mozgó Rákosi Tamás, valamint Horváth Balázs, a Rogán Antal–Habony Árpád-féle kommunikációs élcsapathoz kötődő ügyvéd maradt az igazgatóság tagja. Továbbá – talán a végtisztesség jegyében – beülhetett még újoncként a TV2 irányítói közé Andy Vajna állandó cégtársa, az amerikai illetőségű Samuel R. Falconello.

Az állás négy-négy lenne, az elnökkel viszont Mészárosék vannak többségben.

A Válasz Online cikkéből további érdekességek kerülnek ki például Mészáros és Csányi köreinek összefonódásáról.

A sajtóban már ősszel megjelentek az arról szóló hírek, hogy Mészárosék átveszik Andy Vajnától a médiaérdekeltségeit.