Szankcionálná a kibertámadások elkövetőit az EU

Szankcionálná a kibertámadások elkövetőit az EU

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Célzott szankciókat vezetne be az Európai Unió Tanácsa a kibertámadások elkövetőivel szemben, ennek érdekében új jogszabályi keretet is elfogadtak – közölte a tanács pénteken az MTI-vel.

Ennek értelmében nemcsak a kibertámadást elkövetőket, hanem az azt megkísérlő személyeket és szervezeteket is szankcionálhatják, sőt azokat is, akik pénzügyi, technikai vagy anyagi támogatást nyújtanak ilyen támadásokhoz vagy közreműködnek bennük. Az új eszköz használata kiterjedhet az unión kívüli országok vagy nemzetközi szervezetek ellen irányuló kibertámadásokra is, ha a közös kül- és biztonságpolitika céljainak elérése ezt szükségessé teszi.

Alapvető jog-e a digitális adatvédelem? | Magyar Hang

Nem árt nyitott szemmel járni, és tisztában lenni azzal, a személyes adataink a mi, és nem a netes óriások és az állami szektor techcégeinek tulajdonai.

Az új szankciós rendszer hatálya alá olyan jelentős hatást gyakorló kibertámadások tartoznak, amelyek az unión kívülről erednek, vagy amelyeket az unión kívül követnek el. Természetes személyek esetében beutazási tilalom és vagyonbefagyasztás, jogi személyek esetében pedig az utóbbi szankció alkalmazható majd. Az uniós állampolgároknak és az EU-ban regisztrált szervezeteknek pedig tilos lesz pénzt juttatniuk olyanoknak, akiket ilyen szankciók sújtanak.