A németek áfaemeléssel szorítanák vissza a húsevést

A németek áfaemeléssel szorítanák vissza a húsevést

Forrás: pexels.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hvg.hu német sajtómegjelenések alapján ír arról, hogy a német zöldek parlamenti szóvivőjének javaslata szerint az áfaemelésből befolyt összeget a gazdaságokban és vágóhidakon található állatok életkörülményeit javítására fordítanák. Indoklásuk szerint a klímaváltozás legnagyobb felelőse a nagyipari állattartás, amely a melegházhatás miatt jelentős mértékben járul hozzá a szén-dioxid-kibocsátáshoz. A zöldek a Nature magazin cikkére hivatkoznak, mely szerint 90%-ban csökkenteni kéne a marhahúsfogyasztást, ahhoz, hogy a rohamos mértékű klímaváltozást fel lehessen tartóztatni.

A Deutsche Welle az Augsburgi Egyetem tanulmányát idézi a

témában, mely szerint akár a háromszorosába is kerülhetne a hús

Németországban, ha figyelembe vennék az állattenyésztés valódi

környezetszennyező hatásait. A tanulmány szerint a hagyományos

állattartás árai 196, míg az organikus tenyésztés árai 82%-kal

kéne emelni.