Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kásler 72 órát adott a kormánynak a devizahiteles végrehajtások leállítására

Szerző: | 2019. október 05., 17:06 | Gazdaság

Fotó: Freeimages.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ultimátumot intézett a kormányhoz a becsapott devizahitelesek ügyében Kásler Árpád, aki már régóta küzd a kifosztott emberek érdekeiért. A Hazapartja.hu oldalon megjelent „72 órás ultimátum a magyar kormányhoz Kásler Árpádtól” című közlemény szerint amennyiben október 10-én reggel nyolc óráig nem állítja le a kormány a devizahiteles ügyekben indított végrehajtásokat, és nem állít vizsgálóbizottságot az okozott károk felmérésére és a kártérítések megkezdésére, akkor Kásler lépni fog. (A 72 óra október 07-én, reggel 8:00 órától indul.)

HIRDETÉS - AIP

Ígérete szerint „erőszak alkalmazásával, ha kell mártírhalál árán is megteszek mindent ennek megfékezésére”. Egyúttal felhívással fordult a magyar lakossághoz, hogy csatlakozzanak hozzá, mert itt az ideje a cselekvésnek.

HIRDETÉS - AIP

Az elkeseredett hangú levélben megismétli, hogy bármire hajlandó, illetve hogy most senki nem hivatkozhat ebéd főzésre, vagy halaszthatatlan munkára, mert ha nem lépnek a bajban lévők, akkor végleg lemondhatnak érdekeik érvényesítéséről.

Az Európai Unió Bírósága a devizahitelesek mellé állt | Magyar Hang

A bíróság álláspontja, hogy a szerződés érvénytelensége egyben azt jelenti, vissza kell állítani az eredeti állapotot. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az eredetileg felvett összeget kell visszafizetni kamatok nélkül, de abból le kell vonni az adós által korábban már fizetett törlesztőrészleteket.

Kásler Árpád szeptember 5-én az Európai Parlament Petíciós Bizottsága előtt ugyancsak a kilakoltatások és végrehajtások leállítását kérte, valamint nemzetközi bizottság felállítását a devizahiteles ügyek kivizsgálására. Akkor az Európai Bizottság képviselője azt válaszolta felvetésére, október végéig várják a választ a magyar kormánytól, hogy milyen lépéseket tett az európai fogyasztóvédelmi elvekbetartása érdekében.

Címkék: devizahitel, fogyasztóvédelem, Kásler Árpád, kilakoltatás, végrehajtás


Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Látványos hátraarcot csinált az elmúlt hónapokban Jair Bolsonaro, aki valószínűleg mostanra elfogadta a realitásokat, vagyis azt, hogy eddigi legfőbb szövetségese, Donald Trump elveszítette a választásokat.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest