Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Fidesz–MSZP-összejátszást sejtet a kispesti korrupciós botrány

Szerző: | 2019. november 26., 11:07 | Gazdaság

Lackner Csaba (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyes közbeszerzések kapcsolatot sejtetnek a baloldali Kispest és a korábban fideszes vezetésű Józsefváros között – derítette ki a 24.hu. A lap szerint ugyanis nemcsak a hivatalosan nyílt, de sokkal inkább meghívásos közbeszerzések nyertese, de a vesztese is érdekes lehet. Ezek a társaságok az elmúlt időkig józsefvárosi közbeszerzéseken nyertek, miközben utóbbiak vesztese az lett, aki Kispesten nyert. A meghívott gazdasági társaságok közül pedig több a ferencvárosi fideszes parkolási botrány fontos szereplőjéhez, Borsi Imréhez kötődik.

HIRDETÉS - AIP

Az MSZP-ből időközben kizárt kispesti önkormányzati képviselő, Lackner Csaba emlegette az egyik kiszivárgott hangfelvételen Somogyi Lászlót, a szocialista képviselő Somogyi Lászlóné férjét. „Somogyi Laciék csinálják az egészségügyi intézet átalakítását” – állította Lackner, miközben a 24.hu szerint ezt a munkát nem az Anildia Kft., hanem a papíron hozzá nem kötődő Compassion Kft. nyerte. Viszont csak papíron. A kormánypárti Magyar Idők utódlapja, a Magyar Nemzet kereste még a céget a székhelyén, de csak Somogyi nevét és telefonszámát kapta meg.

A Compassion 2013 óta közel tucatnyi kispesti közbeszerzést nyert el több százmillió forintos értékben. Érdekesek az önkormányzat közbeszerzési eljárásai, például a Kispest által augusztusban kiírt, járda és parkolóhely karbantartásáról, javításáról szóló. Ezt 250 milliós ajánlatával a Compassion nyerte, de a meghívott versenytársak között volt az Anildia Kft., amelynek korábban Somogyi Lászlóné is tulajdonosa volt. A vesztesek közé tartozott a Borsi Imre köréhez sorolható Sear Kft. és M-Bond Kft.

Józsefvárosban fordított volt a felállás. Kocsis Máté polgármestersége alatt írt ki közbeszerzési pályázatot parkolóautomata-tisztításra a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ. Ezt a Borsihoz köthető M-Bond nyerte, az egyik vesztes pedig a Compassion volt. Egy másik kerületi közbeszerzési eljáráson pedig az Apcoa Kft. lett a győztes, a vesztesek közt pedig ott volt szintén a Compassion, illetve a Borsi Imre testvére érdekeltségébe tartozó Meload Hungary Kft.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Anildia Kft., Compassion Kft., Józsefváros, Kispest, Lackner Csaba, M-Bond Kft., Sear Kft., Somogyi László, Somogyi Lászlóné


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest