Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ezermilliárd dolláros globális növekedési veszteséget is okozhatna egy világjárvány

Szerző: | 2020. február 20., 14:37 | Gazdaság

A New York-i tőzsde (Fotó: Shutterstock/Bart Sadowski)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, az Oxford Economics csütörtökön bemutatott, több forgatókönyv-változatot tartalmazó tanulmányában kiemeli, hogy az eddig kimutatott fertőzések 99 százaléka, a halálesetek 99,7 százaléka Kínában, a járvány gócpontjában történt.

HIRDETÉS - AIP

Az MTI által is idézett intézet hangsúlyozza azt is, hogy alapeseti előrejelzése szerint a járvány gazdasági hatásai az idei év első felében koncentrálódnak, és utána a vírus terjedését sikerül megfékezni.

HIRDETÉS - AIP

Ennek alapján a cég azzal számol, hogy a kezdeti meredek visszaesések után a világgazdaság teljesítménye ismét élénkülésnek indul.

Mennyi koronavírusos fertőzött lehet valójában? | Magyar Hang

A kutató biztosra veszi, hogy több a megbetegedés a hivatalosan jelzett adatnál. Hiszen nem áll rendelkezésre elegendő teszt, illetve, az enyhébb tünetekkel bíró emberek nem mennek be a kórházba.

Az egyik kedvezőtlen forgatókönyv-változat azonban azt modellezi, hogy a járvány Ázsiára, a másik azt, hogy az egész világra szétterjed. Az előbbi a cég szerint 400 milliárd, az utóbbi 1100 milliárd dollár globális növekedési veszteséget okozna az idén.

Címkék: globális kihívások, járvány, koronavírus, Oxford Economics, tanulmány


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest