Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A korlátozások miatt bajban az olaszországi behozatal

Szerző: | 2020. március 12., 13:12 | Featured, Gazdaság

Képünk csupán illusztráció! Törökbálint, 2019. április 4. Tehergépjárművek erős forgalma az M0-ás autóút nyugati szektorában hétköznap délelőtt. Fotó: MTI/MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szerdán kihirdetett veszélyhelyzettel rendkívül bizonytalan helyzetbe került az Olaszországgal folyatott árukereskedelem, ami jellemzően közúton történik: ha a karantént a kamionsofőrökre is kiterjesztik, azzal gyakorlatilag lenullázódik a kereskedelem az egyik legfontosabb külkereskedelmi partnerünkkel. Az építőanyag-ipartól, épületgépészettől kezdve az élelmiszer-kereskedelmen át a nyersanyag-feldolgozásig és az agrártermékekig számos ágazat érintett.

HIRDETÉS - AIP

A magyar gazdaság erősen importfüggő, az áruk egy jelentős része Olaszországból érkezik hozzánk, jellemzően közúton, kamionra pakolva. A koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezésére csütörtök nulla órával meghirdetett rendkívüli jogrend bevezetésével összefüggésben ugyanakkor a magyar kormány elrendelte, hogy minden Olaszországból érkező magyar állampolgárt kórházi karanténba kell helyezni, ha felmerül vele kapcsolatban a fertőzés gyanúja. Ha ilyen gyanú nem merül fel, az illetőnek akkor is otthon kell maradnia két hétig, se boltba, se gyógyszertárba, így értelemszerűen dolgozni sem mehetnek.

Tudja meg, mivel jár a ma kihirdetett járványügyi veszélyhelyzet | Magyar Hang

– Egyelőre nem világos, hogy ezek az előírások vonatkoznak-e a magyar sofőrökre, vagy sem – mondta el lapunk kérdésére a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete-NiT Hungary elnöke. Dittel Gábor közölte, az ügyben felvették a kapcsolatot a védekezést irányító operatív törzzsel, de egyelőre nem kaptak tájékoztatást. Remélhetőleg még a mai napon kiadják az ezzel kapcsolatos pontosítást.

Ha a karantén a kamionsofőrökre is vonatkozni fog, az egyet jelent az olaszországi közúti import összeomlásával.

A fuvarozók közül egyébként már eddig is többen tagadták meg az olaszországi utakat családi okokra, a koronavírus-fertőzéstől való félelmükre hivatkozva. Az ilyen eseteket munkajogi szempontból a fuvarozótársaságoknak kell megítélniük. Dittel Gábor közölte, az elmúlt bő fél nap tapasztalatai szerint a sofőrök esetében egyelőre nem léptették életbe a kötelező karantént.

Az Ausztria és Szlovénia felől újra életbe léptetett határellenőrzés hatásait egyelőre nem lehet felmérni, de természetesen már önmagában ettől is megnőhet a menetidő. Dittel Gábor elmondta, az egyik sofőrjüket csütörtök reggel a rédicsi határátkelőnél ellenőrizték, és enyhe hőemelkedése miatt – a testhőmérséklete kereken 37 °C volt – a zalaegerszegi kórházba irányították.

Komoly leépítések a Wizzair-nél a koronavírus miatt | Magyar Hang

Legkevesebb húsz százalékkal csökkenti kapacitását és több szakterületen is leépítést jelentett be dolgozóinak a Wizzair. Egy a fapados légitársaság vezérigazgatója, Váradi József által szignált, mai keltezésű, lapunkhoz is eljutott belső levél szerint az április-júniusi negyedévben számolnak komolyabb visszaeséssel, ami a cég történetében egyébként példátlan mértékű.

Olaszországból számos termék érkezik hazánkba közúton. A legérintettebb ágazatok az építőanyagipar, épületgépészet az élelmiszer-kereskedelem (zöldség, gyümölcs, hús, hal) az ipari nyersanyag-feldolgozás és az agrártermékek (gabona-félék) piaca. Ezen termékek, ágazatok körében kisebb-nagyobb ellátási zavarokra és emelkedő árakra lehet készülni, különösen ha a válság elhúzódik.

Ha a karantén életbe lép, az olasz import összeomlása mellett egyéb negatív következményekre is fel kell készülni. A lépés ugyanis érinti a franciaországi és spanyolországi behozatalt is, a közúti fuvarozók ugyanis eddig Észak-Olaszországon keresztül szállítottak Magyarországra. Most Németország és Ausztria felé kell kerülniük, ami több száz kilométer pluszt jelent.

A menetidő mellett a határellenőrzések is tovább nyújthatják a szállítás idejét, ami ellátási zavarokat eredményezhet. Számítani kell arra, hogy érzékelhetően emelkednek az ezekből az országokból származó termékek – például a zöldség és gyümölcs, a hús, a hal – árai.

A Központi Statisztikai Hivatal tavalyi adatai szerint Olaszországból éves szinten közel 1458 milliárd forint értékű áru érkezett. A kivitel meghaladta az 1833 milliárd forintot. Export szempontjából Olaszország a 3. legfontosabb partnere Magyarországnak, míg az import-rangsorban a 8. helyen áll.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Ausztria, élelmiszeripar, építőanyag, építőipar, export, Franciaország, fuvarozás, gépészet, import, karantén, koronavírus, láz, Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, Németország, NiT Hungary, Olaszország, Spanyolország


Gulyás Márton számonkérő széke

Gulyás Márton számonkérő széke

A Partizán szerkesztői túlságosan is meg akarnak felelni az újbaloldali woke-kultúrának, a közéleti túlérzékenység és az önmagát progresszívként meghatározó identitáspolitika követelményeinek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest