Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Áruházláncok: ne csúcsidőben menjünk vásárolni

Szerző: | 2020. március 13., 11:39 | Gazdaság

Üres áruházi polcok (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közleményben kérte az emberektől az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), hogy ne csúcsidőben menjenek vásárolni. Az Aldit, az Auchant, a Lidlt, a Metrót, a Penny Marketet, a Tescót és a Spart képviselő szervezet pénteki tájékoztatója szerint továbbra sem érdemes otthon feleslegesen sok élelmiszert felhalmozni. A tagvállalatok igyekeznek odafigyelni a kiegyensúlyozott áruellátásra, de előfordulhat, hogy egyes termékek feltöltési üteme a szokásosnál tovább tarthat. A kifogyott élelmiszerek pótlását mindenesetre eddig teljesíteni tudták, miután a gyártók eleget tesznek a kereskedők rendeléseinek.

HIRDETÉS - AIP

Az OKSZ azt kérte, az eladótérben a vevők tartsanak biztonságos távolságot a másiktól, polcok előtti válogatáskor, sorban állásnál is. A készpénz nélküli, bankkártyás fizetést javasolják a gyorsabb vásárlás érdekében, továbbá ahol vannak, az önkiszolgáló kasszák igénybevételét. A péksütemények megérintésére használjanak fogóeszközt, műanyag zacskót, esetleg papírzacskót. Az egészséges emberek számára nincs szükség védőmaszkok viselésére.

Koronavírus – 19-re nőtt itthon a fertőzöttek száma | Magyar Hang

Elektronikus rendelés esetén a szervezet kéri a megrendelőket, jelezzék, ha egészségügyi okok miatt lezárt területről kérnének kiszállítást. Veszélyeztetett területre a munkatársak nem léphetnek be, így a megrendelt árut csak a zárt terület határa előtt tudják elhelyezni, készpénzes és helyszíni kártyás fizetés, bármilyen fizikai érintkezés pedig ez esetben nem lehetséges.

A szervezet a közleményben kérte azt is, mindenki tartsa be a köhögés vagy tüsszentés esetén javasolt higiéniai protokollt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Aldi, áruházak, áruházláncok, Auchan, Országos Kereskedelmi Szövetség, Tesco


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest