Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Csak annak kell a bankjához fordulni, aki nem akar élni a moratóriummal

Szerző: | 2020. március 19., 12:56 | Gazdaság

Az MNB épülete (Fotó: Wikipédia/Yelkrokoyade)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Semmi teendője nincs azoknak az adósoknak, akik igénybe szeretnék venni a kormány által elrendelt hiteltörlesztési moratóriumot – nyilatkozta a Magyar Hangnak Trencsán Erika, a money.hu szakértője. Azoknak kell jelentkezni bankjuknál, akik továbbra is az eredeti feltételek szerint szeretnének törleszteni, azaz nem kívánnak élni a moratóriummal.

HIRDETÉS - AIP

A jelenlegi helyzetet figyelembe véve, jó az esély arra, hogy ez utóbbi esetben nem személyes találkozón, hanem digitális csatornákon vagy telefonon keresztül kell majd megegyezni a részletekről.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Fontos azonban tudni – tette hozzá a szakértő –, hogy a rendelkezés kizárólag azokra a szerződésekre érvényes, ahol március 18-ig már folyósították a hitelt. Vagyis valakinek hiába van bent hitelkérelme, ha a fenti dátumot követően kapja kézhez az igényelt összeget, arra nem lesz érvényes a hiteltörlesztési kötelezettség felfüggesztése.

Trencsán Erika arról is beszélt, hogy a rendelet értelmében a hitel futamideje automatikusan meghosszabbodik annyi hónappal, ahány hónapig érvényben marad a hiteltörlesztési moratórium. Ugyancsak fontos, hogy a fizetési kötelezettség felfüggesztése miatt semmiféle plusz költséget nem számíthat fel a bank.

A rendelet szövegében az is szerepel, hogy amennyiben a kormány szükségét látja, a hiteltörlesztési moratóriumot meg is hosszabbíthatja.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: hiteltörlesztési moratórium, money.hu, Trencsán Erika


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest