Csökkenésnek indultak az albérleti díjak a koronavírus-járvány hatására

Csökkenésnek indultak az albérleti díjak a koronavírus-járvány hatására

A bulinegyed nappali arca. Evelin este nem szívesen jönne ide (Fotó: Béres Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt turizmus kedvező hatását élvezhetik az albérlet iránt érdeklődők. Budapesten az üresen maradt lakáshotelek (airbnb) azonnal megjelentek a piacon, s ennek hatására csökkenésnek indultak az lakbérek.

Az ingatlan.com elemzése azt mutatja, különösen a bulinegyedben nőtt meg a kiadó lakások száma: a VI. és VII. kerületben 8, illetve 10 százalékkal nőtt a kínálat két hét alatt, de a főváros egészében is 5,1 százalékos a növekedés. Ez azonnal látszik az albérleti díjakban is, hiszen azok ugyanezen idő alatt 1-4 százalékkal csökkentek. További változás, hogy Budapesten rövid idő alatt húsz százalékkal bővült a havi százezer forint alatti díjért kivehető lakások száma.

Ugyanez a tendencia a többi nagyvárosban nem nagyon látható, amelynek magyarázata Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője szerint, hogy ezeken a településeken jóval kevesebb lakáshotel működött.