Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kölcsönveszi az Aldi a munka nélkül maradt McDonald’s-dolgozókat Németországban

Szerző: | 2020. március 24., 19:27 | Featured, Gazdaság, Külföld

Az Aldi diszkontlánc budapesti, I. kerületi, Mészáros utcai üzlete 2020. február 25-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) Képünk Illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kevesen járnak a McDonald’s gyosétteremláncba a koronavírus miatt, miközben az élelmiszerláncoknak vásárlók tömegeit kell kiszolgálnia. Ezt kezelné egy együttműködés az Aldi élelmiszerlánc és a McDonald’s között – számolt be róla a német sajtó.

HIRDETÉS - AIP

A gyorsétteremlánc kölcsönadja azokat a dolgozóit, akikre pillanatnyilag nincs szükség az éttermekben, az élelmiszer-üzletláncnak. A németországi McDonald’s vezetése szerint így mindenki jól jár: a munkavállalók megtarthatják munkaviszonyukat, miközben az Aldi is profitál a plusz humán erőforrásból.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A munkavállalók határozott idejű szerződést kaphatnak az Aldinál, és később visszatérhetnek eredeti munkahelyükre. A Frankfurter Allgemeine Zeitung cikke szerint az egyelőre nyitott kérdés, hogy hányan fogadják el közülük az ajánlatot. Az Aldi minden esetre örömét fejezheti ki, hogy ilyen egyszerű módon kap támogatást a gyorsétteremlánctól.

Galaxis útikalauz shopposoknak | Magyar Hang

Így vásároljon, ha muszáj! Riport.

Az üzletlánc egyébként nemrég Magyarországon is változásokat jelentette be a koronavírus-járvány miatt, amely többek között érinti a nyitvatartási időt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Aldi, élelmiszerellátás, élelmiszerüzletek, koronavírus, McDonald's, munkaerőpiac, Németország


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest