Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kölcsönveszi az Aldi a munka nélkül maradt McDonald’s-dolgozókat Németországban

Szerző: | 2020. március 24., 19:27 | Featured, Gazdaság, Külföld

Az Aldi diszkontlánc budapesti, I. kerületi, Mészáros utcai üzlete 2020. február 25-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) Képünk Illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kevesen járnak a McDonald’s gyosétteremláncba a koronavírus miatt, miközben az élelmiszerláncoknak vásárlók tömegeit kell kiszolgálnia. Ezt kezelné egy együttműködés az Aldi élelmiszerlánc és a McDonald’s között – számolt be róla a német sajtó.

HIRDETÉS - AIP

A gyorsétteremlánc kölcsönadja azokat a dolgozóit, akikre pillanatnyilag nincs szükség az éttermekben, az élelmiszer-üzletláncnak. A németországi McDonald’s vezetése szerint így mindenki jól jár: a munkavállalók megtarthatják munkaviszonyukat, miközben az Aldi is profitál a plusz humán erőforrásból.

A munkavállalók határozott idejű szerződést kaphatnak az Aldinál, és később visszatérhetnek eredeti munkahelyükre. A Frankfurter Allgemeine Zeitung cikke szerint az egyelőre nyitott kérdés, hogy hányan fogadják el közülük az ajánlatot. Az Aldi minden esetre örömét fejezheti ki, hogy ilyen egyszerű módon kap támogatást a gyorsétteremlánctól.

Galaxis útikalauz shopposoknak | Magyar Hang

Így vásároljon, ha muszáj! Riport.

Az üzletlánc egyébként nemrég Magyarországon is változásokat jelentette be a koronavírus-járvány miatt, amely többek között érinti a nyitvatartási időt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Aldi, élelmiszerellátás, élelmiszerüzletek, koronavírus, McDonald's, munkaerőpiac, Németország


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest