A korábbi támogatások többszörösét adja a fesztiváloknak a Magyar Turisztikai Ügynökség

A korábbi támogatások többszörösét adja a fesztiváloknak a Magyar Turisztikai Ügynökség

A 27. VOLT Fesztivál a soproni Lővér kempingben 2019. június 28-án (Fotó: MTI/Nyikos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha a járványügyi helyzet megengedi a fesztiválok rendezését, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a korábbi támogatások sokszorosát tervezi kiosztani – jelentette be a szervezet vezérigazgatója pénteken az MTÜ honlapján közzétett interjújában. Az MTI által is idézett Guller Zoltán szerint az intézkedés nemcsak a turizmus élénkítése szempontjából fontos, hanem a hetek óta fellépések nélkül maradt művészek számára is hatalmas segítséget jelent.

– Mivel nem tudjuk, hogy idén jönnek-e neves külföldi sztárok Magyarországra, folyamatosan zajlik az egyeztetés a fesztiválok szervezőivel – mondta. Hozzátette: az MTÜ arra szeretné ösztönözni őket, hogy ha azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, más formában ugyan, és döntően hazai zenészekkel, művészekkel, de rendezzék meg az eseményeket. Ehhez a korábbi fesztiváltámogatások sokszorosát tervezi kiosztani az MTÜ.

Ahogy arról korábban már lapunk is beszámolt, a Fishing on Orfű fesztivál nemrég jelentette be, hogy rendezvényüket augusztus 26. és 29. között rendeznék meg. A debreceni Campus ugyanakkor egy Dehir.hu megjelenő cikkben arról tájékoztatott, vagy az eredetileg meghirdetett időpontban tartják meg az idei mustrát, vagy idén nem lesz fesztivál. Ez esetben pedig az idei eseményre váltott elővételes jegyek érvényesek lesznek a 2021-es fesztiválra.

Guller Zoltán közben arról is beszélt, hogy a Széchenyi Pihenő Kártyát (SZÉP-kártya) érintő kedvezményektől a belföldi turizmus erősödését remélik. A 2008-2009-es válságból is a SZÉP-kártya 2011-es megjelenésével lábalt ki a turizmus, amelynek adó- és járulékszintje a kezdeti mértékre kerül vissza.

Ettől, valamint a keretösszegek növekedésétől az MTÜ a feltöltési összegek emelkedését is várja - tette hozzá.