Újraindul a termelés a győri Audi-gyárban

Újraindul a termelés a győri Audi-gyárban

Audi gyártósor Győrben (Fotó: Lemon3/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Kedden újraindul a termelés a győri Audi-gyárban, a járvány terjedésének pedig átfogó intézkedéscsomaggal igyekeznek elejét venni – számolt be róla a Kisalföld.

A cég március 17-én jelentette be, hogy leállítja a gyártást, igazodva a Volkswagen-konszern korábban szintén munkát beszüntető telephelyeihez. A leállás idején a fizetett szabadságot, otthoni munkavégzést, rugalmas munkaidő-keretet, szabadságelrendelést és az elszámolási időre történő lemondást egyaránt alkalmazták.

Ahol a munkavégzés újra megkezdődik, a dolgozóknak be kell tartaniuk az egymástól való másfél méteres biztonsági távolságot. A találkozások elkerülése érdekében a személyzeti osztályon telefonos ügyfélszolgálatot is indítottak.

Leáll a 13 ezer embert foglalkoztató győri Audi | Magyar Hang


Bevezették a fertőzésgyanúval jelentkező munkatársak esetében a távkonzultációt és a digitális rendelést, továbbá lezárták a munkahelyi éttermeket, és megduplázták a szerződéses járataik számát. A továbbiakban 3D-nyomtató segítségével védőmaszkokhoz is terveznek alkatrészeket készíteni, mindezt együttműködve a konszern más telephelyeivel.