A volt washingtoni nagykövet lett a Mediaworks új vezérigazgatója

A volt washingtoni nagykövet lett a Mediaworks új vezérigazgatója

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megérkezik az Amerikai Izraeli Közpolitikai Bizottság (AIPAC) székházába Washingtonban 2019. május 17-én. Mögötte Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriuma 2020. április 15-i hatállyal a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatójává, valamint az igazgatóság elnökévé dr. Szabó Lászlót nevezte ki – írja az Origo.

Mint ismert, a több mint 400, kormányközeli sajtóterméket összefogó médiabirodalom vezetője, Liszkay Gábor egy hete jelentette be, április 15-i hatállyal távozik a Mediaworks Hungary Zrt. éléről. A Mediaworks Hungary Zrt. oldalán megjelenő közleményében a korábban 15 évig főszerkesztőként a Magyar Nemzetet igazgató Liszkay arról írt: „A vállalt feladatot elvégeztem, így a megbízásom lejárt. (...) Utódomról a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány Kuratóriuma dönt majd. Valamennyi munkatársamnak köszönöm az eddigi támogatást, az ő segítségük nélkül az integráció végigvitele hosszabb és nehezebb folyamat lett volna.”

A Kesma istállójába tartozó Origo cikke szerint tehát Magyarország korábbi washingtoni nagykövete váltja posztján Liszkay Gábort. „Szabó László az elmúlt években Magyarország washingtoni nagyköveteként dolgozott, diplomáciai pályára lépése előtt pedig közel 20 éven keresztül nemzetközi gyógyszeripari cégeknél töltött be vezető pozíciót itthon és külföldön egyaránt. 2010-től a TEVA Magyarország Zrt.-t irányította vezérigazgatóként. 2014-ben a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának és miniszterhelyettesének nevezték ki, ezt követte 2017-től nagyköveti munkája az Amerikai Egyesült Államok fővárosában” – olvasható a cikkben.

Távozik a fideszes médiatröszt éléről Liszkay Gábor | Magyar Hang

Liszkay Gábor közleményt tett közzé a Mediaworks Hungary Zrt. oldalán, ebben tudatta, hogy távozik a kormány médiabirodalmának éléről, amely az elmúlt években egyre növekedett, és a Közép-Európai Sajtó-és Média Alapívány 2018-as megalapításával szinte teljesen központosítottá vált.

Mint megjegyzik: Szabó „eddigi cégvezetői pályafutása, nemzetközi tapasztalata és számos más szervezetben betöltött korábbi vezető megbízatása teszi alkalmassá a Mediaworks új elnök-vezérigazgatóját arra, hogy Magyarország kiemelkedő médiacsoportját irányítsa, annak jelenleg is meglévő stabil pozícióját tovább erősítse. Munkáját természetesen a kollégák és a kuratórium támogatásával fogja végezni, hiszen »együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség«.”