Tizenhat útvonalon indít járatokat Budapestről a Wizz Air májusban

Tizenhat útvonalon indít járatokat Budapestről a Wizz Air májusban

Reptéri munkások várják a Wizz Air érkező gépét a marosvásárhelyi Transilvania repülőtéren 2020. március 9-én (Fotó: Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenhat útvonalon indítja el újra járatait Budapestről a Wizz Air májusban, a debreceni járatok csak júniusban indulhatnak el – írta kedden az Airportal.hu légiközlekedési szaklap a légitársaságtól kapott tájékoztatásra hivatkozva. „Az elmúlt hetekben hat útvonalon repültek Budapestről a magyar kötődésű légitársaság gépei, május elejétől Athén, Barcelona, Berlin, Birmingham, Bázel, Dortmund, Eindhoven, Göteborg, London-Gatwick és London-Luton, Liverpool, Madrid, Marosvásárhely, Podgorica, Stockholm és Szarajevó válik elérhetővé a ferihegyi repülőtérről” – jelentette a hírportálra hivatkozva az MTI is.

Az utasokat arra kérik, hogy indulás előtt nézzenek utána, hogy beutazhatnak-e a célországba, és ott korlátozhatják-e a mozgásukat. Emellett azt is kérik, hogy online jelentkezzenek be a járatokra, minden szolgáltatást előre vásároljanak meg, hogy a reptéri interakciókat és sorban állást a minimálisra lehessen csökkenteni, valamint a fedélzeti vásárlások során lehetőleg érintésmentes fizetési technológiákat használjanak.

Ezerfős leépítés a Wizz Airnél | Magyar Hang

Alig egy hónappal az után, hogy Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója masszív hisztériának nevezte a koronavírus járványra adott reakciókat, valamint bejelentette, hogy nem lesz elbocsátás, a fapados légitársaság közel 20 százalékos leépítést jelentett be.

A járatok menetrendje a légitársaságok döntései, és az érintett országok hatósági rendelkezései függvényében akár napról napra változhatnak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a fapados légitársaság április közepén közel 20 százalékos leépítést jelentett be, majd arról, hogy május elsejétől olcsóbb jegyekkel újraindíthatja bécsi járatait a Wizz Air, húsz célállomás válik elérhetővé a tervek szerint.

Földbe állt a légi közlekedés, lehetetlen megbecsülni a helyzet súlyosságát | Magyar Hang

A fizetőképes kereslet ugyanis ugyanúgy hiánycikk lehet, mint az utazáshoz szükséges bizalom.