Letartóztattak egy vállalkozót, mert Lamborghinit vett a kkv-támogatásból

Letartóztattak egy vállalkozót, mert Lamborghinit vett a kkv-támogatásból

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy floridai vállalkozó nem éppen cégének megmentésére használta fel azt az állami segítséget, melyet a PPP-program keretein belül osztott ki az amerikai kormány az ország kkv-szektorának. A férfi vállalkozásának megmentése helyett inkább egy 318 ezer dolláros Lamborghini Huracán megvásárlására fordította pénzt – írja a Marketwatch nyomán a Portfolio.

A PPP-program lényege az volt, hogy az állam kedvezményes hiteleket biztosított Amerika koronavírus miatt bajbajutott kkv-jainak annak érdekében, hogy azok a bérkiadásaikat fedezni tudják. David Hines a programon keresztül mintegy 4 millió dollárnyi hitelhez jutott, a pénz egy részét viszont egyszerűen elverte luxuscikkekre. A 318 ezer dolláros olasz sportkocsi mellett még több ezer dollárt költött Hines ruhákra, ékszerekre és drága hotelekre is, majd ezekkel villogott Miami tengerpartjain.

A turpisságra úgy derült fény, hogy a sportkocsival elütött egy gyalogost, akit cserben hagyott. A vállalkozót ezért őrizetbe vette a rendőrség, majd a baleset okozása mellett csalás vádjával bíróság elé állították. Hines egyébként azt hazudta a bankoknak, hogy több millió dollárnyi bért fizetett ki 2020 első negyedévében és a fizetések fenntartásának érdekében hitelre van szüksége. Valójában azonban a cégének szinte semmilyen bérkiadása nem volt ezen időszak alatt. A négymillió dollár felvett hitelből még 3,46 millió dollárja maradt a vállalkozóknak, aki egy centet sem fizetett vissza a felvett kölcsönből a bankoknak.