HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld EU Nagyon megsze...

Nagyon megszenvedte az európai gazdaság a koronavírust

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

Az euróövezetben 12,1 százalékkal, az EU egészében 11,9 százalékkal esett vissza a hazai össztermék a második negyedévben az előző negyedévvel összevetve – közölte nem végleges adatként pénteken az unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

A gazdasági teljesítmény csökkenése az adatgyűjtés kezdete, 1995 óta a legnagyobb mértékű volt. Az idei első negyedévben az euróövezet GDP-je 3,6 százalékkal, az Európai Unióé pedig 3,2 százalékkal csökkent a tavalyi utolsó három hónappal összevetve.

A tavalyi második negyedévhez képest az idei második negyedévben az euróövezet gazdasága 15 százalékkal, az Európai Unióé pedig 14,4 százalékkal zsugorodott.

Az Eurostat az EU tíz országának adatait vette alapul, Magyarország nem volt köztük. Negyedéves szinten a második negyedévben a legnagyobb mértékben a spanyol GDP csökkent, 18,5 százalékkal, majd Portugália és Franciaország következett (14,1 illetve 13,8 százalékos visszaeséssel). A legkisebb, 5,1 százalékos csökkenést Litvániában mérték.

Németországban és Ausztriában az eurózóna átlagánál némileg jobb a helyzet: a GDP az év első negyedévéhez viszonyítva 10,1 és 10,7 százalékkal, míg a tavalyi adatokkal összevetve 11,7 és 13,3 százalékkal zsugorodott.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,807lájkolóTetszik
3,789követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Agyunk kapacitását az állandó, ám véges energiaellátás korlátozza

Az új generációs Gorilla Glass 2 méterről leejtve is megvédi a mobiltelefonunk kijelzőjét. Víz alá merülve lehet megcsodálni egy elsüllyedt ókori görög kereskedelmi hajóroncsot. E heti tudományos lapszemle.