HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tiborcz István testvére jógabizniszbe fogott, a turai kastély meg kéznél volt

Szerző: | 2020. október 12., 09:53 | Gazdaság

A turai Schossberger-kastély (Fotó: Wikimedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A számítástechnikai üzletek után most online jóga- és fitneszfoglalkozások közvetítésébe fogott Tiborcz István testvére – írta meg a 24.hu. Tiborcz Péter vállalkozásában szerepe van az állami megbízásokat kapó informatikai cég, a Symmetria Magyarország Zrt. többségi tulajdonosának, Griecs-Farkas Emesének is. Ő volt az egyébként, aki a Tiborcz család V. kerületi ingatlanját használta akkor, amikor az Orbán Ráhel apósáé volt.

A jógás platform mögött Tiborcz Péter cége, a Group Now Kft. áll, de Griecs-Farkas is beszélt már az Instagramon a Fitness and Yoga Now elindításáról. Ő nem tulajdonos vagy ügyvezető, viszont az oldal létrehozásának egyik megálmodója. Azt mondta, Balin varázsolta el őket a jóga, a végső lökést pedig az adta, hogy jött a koronavírus. Nekünk is IT-cégünk van, egyik napról a másikra pedig több mint száz embert kellett hazaküldenünk home office-ba – fejtegette.

A jógavideókat élőben streamelik, egy ideig vissza lehet nézni őket. A hátteret a turai Schossberger-kastély adja, ezt Tiborczék egyébként BOTANIQ Turai Kastélynak nevezték el. Az épület tulajdonosa a TRA Real Estates Kft., ami pedig a Tiborcz Istvánhoz tartozó BDPST Zrt.-é. A kastély, illetve a 10 hektáros park korábban csupán 200 millióért cserélt gazdát.


HIRDETÉS

Griecs-Farkas egyébként a Symmetria részvényeinek ötven százalékát birtokolja, így jelentős mértékű osztalék kerülhet hozzá. A cégnek ugyanis az elmúlt egy évben 80 milliós veszteség mellett 4,7 milliárdos forgalma volt. Az eredménytartalék terhére viszont 823 millió forint osztalék kifizetéséről döntöttek. Tavaly pedig 440 millió volt az adózott eredmény, és 390 milliós az osztalék, amit kivettek.

Tiborcz Péter jogon végzett, 2006 és 2010 között pedig a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke volt. A bicskei önkormányzatnál és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál is dolgozott, 2014-ben pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) informatikai fejlesztési főosztályának lett a vezetője.

Címkék: BDPST Zrt., Fitness and Yoga Now, Griecs-Farkas Emese, Schossberger-kastély, Symmetria Magyarország Zrt., Tiborcz István, Tiborcz Péter, turai kastély


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest