Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Taopénzen szerzett cápaharcsát a felcsúti focialapítvány

Szerző: | 2020. október 22., 10:08 | Gazdaság

Mészáros Lőrinc (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS


Az egykori polgármestertől, jelenleg is milliárdos vállalkozótól, Mészáros Lőrinctől vett húst TAO-pénzen a felcsúti focialapítvány – derült ki az Mfor cikkéből. A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány nagyjából 70 millió forintnyi támogatást költött el. De, ahogy az Mfor is megjegyzi, az elmúlt években már több tízmilliárdnyi közpénzhez jutottak így hozzá.

Élelmiszerre 17,1 millió forintot költöttek. Ebből 5,5 milliós tétel a CBA-tól jött, 4,7 milliós a balatonboglári Halker Kft.-től, 2,7 milliós pedig a szegedi Hansa-Kontakttól. A hústermékek egyszer a CBA-tól, máskor a Halkertől vagy a szigetszentmártoni B&K Kereskedelmi Kft.-től. Kiállítottak két számlát a Búzakalász 66 Kft.-nek is, ezeket 2014. július és augusztus végén. A cég hústerméket szállított a konyhára 435 437 forintért.

Ahogy az Mfor írja, marhanyelvet, cápaharcsát és argentin marha húspogácsát is szerzett TAO-pénzen a felcsúti alapítvány. Az Mfor egyébként azt írja, bár neve alapján a cápaharcsa különlegességnek tűnhet, de valójában a pangasius nem túl jó választás.


HIRDETÉS

Személyszállításra ezeken felül 3,3 millió forint ment el. Találtak egy 2015. júniusi keltezésű számlát is, amit a csákvári Viszló transz Kft. állított ki, és bruttó 728 ezer forintért egy Székesfehérvár és Rimini közti személyszállítást finanszírozott. A stadion és más létesítmények építési megbízásai, így a beszállítók, kivitelezők bizonytalanok még.

A kormány a 2011-ben bevezetett rendszer kapcsán többször állította, hogy a tao valójában nem közpénz, de 2017-ben a Kúria is kimondta, hogy annak számít.

Címkék: Búzakalász 66 Kft., cba, Felcsút, Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, Mészáros Lőrinc


HIRDETÉS
Elhunyt Balázs Fecó

Elhunyt Balázs Fecó

A Homok a szélben és az Érints meg népszerű előadója hatvankilenc éves volt. Énekelt a Korálban, benne volt a Neotonban és a Taurus XT-ben is. Két hete küzdött a koronavírussal.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest