Novák Katalin: Felső határt szabnak a közjegyzői díjakra a lakásvásárlásoknál

Novák Katalin: Felső határt szabnak a közjegyzői díjakra a lakásvásárlásoknál

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Maximálni fogja a kormány az ingatlan vásárlása esetén fizetendő közjegyzői díjakat – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Mint Novák Katalin elmondta, a cél az, hogy ne lehessen akármekkora összeget elkérni, ha valaki ingatlant vásárol, és ahhoz hitelt vesz fel. Ez több tízezer forint megtakarítást jelenthet a családoknak – emelte ki. A miniszter emlékeztetett: januártól 5 százalékra csökken a lakásáfa, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolt ingatlanok esetében pedig ez az 5 százalék is visszaigényelhető lesz. Ezzel és az illetékmentességgel egy 50 millió forintos ingatlan vásárlásakor 15,5 millió forint spórolható meg.

A miniszter kitért arra is: januártól akár a csok teljes összegét és a kedvezményes kamatozású kölcsönt is felveheti, aki beépíti egy családi ház tetőterét, és így külön bejáratú otthont hoz létre.