Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Magyarország környezeti gyarmatosítása

Szerző: | 2020. november 19., 15:09 | Gazdaság

Szijjártó Péter külügyminiszter a Donghwa csoport képviselőivel tárgyal 2020. szeptember 3-án (Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szeptember 3-án jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy Sóskút településen egy dél-koreai cég elektromos autók akkumulátorához szükséges elektrolitot fog gyártani, majd a második ütemben egy veszélyeshulladék-újrahasznosító is létesül. Dupla üzem, dupla öröm. Már akinek. Az elektromos autót vásárolni szándékozóknak, a dél-koreai Dongwha Electrolyte Hungary Kft.-nek és a külügyminiszternek minden bizonnyal, a sóskúti, tárnoki és más közeli települések lakóinak nem, hiszen két veszélyes üzemről van szó.

Valóban súlyos dilemma, hogy szén-dioxid-kibocsátó, szennyező gépkocsikat használunk továbbra is, vagy a környezetbarátnak mondott, de jelentős ökológiai lábnyommal rendelkező elektromos autókat. Az akkumulátorokat és az elektrolitot gyártó üzem tűz-és robbanásveszélyes anyagokkal, a használt akkumulátorokat feldolgozó üzem rossz esetben egészségkárosító, bőr- és szemirritációt, valamint genetikai károsodást okozó vegyi anyagokkal dolgozik, a folyamat vízigényes, így az ivóvízkincsünket pazarolja. Sokak szerint a jövő az elektromos autóké, de akkor a gyártás kockázatát a lehető legkisebbre kell csökkenteni, az atomáramot pedig megújuló energiával kiváltani. Nos, éppen ezekben a kérdésekben nem jeleskedik a kormány, a lakosok feje fölött átnyúlva épülnek a veszélyes üzemek. Ez történt Gödön, és ez történik most Sóskúton is.

(…)


HIRDETÉS

A sóskúti és a helyszínhez még közelebb élő tárnoki lakosokat is kész tények elé állították, a sóskúti polgármester és a testület a januári rendkívüli ülésen jóváhagyta két üzem létesítését anélkül, hogy a termeléssel tisztában lettek volna. A polgármester arra a kérdésre, hogy januártól szeptemberig miért nem tájékoztatta a lakosokat a gyárak terveiről, arra hivatkozott, hogy a bejelentést „Külügyminiszter urunk tette meg” (sic!). Tiszta feudalizmus. Sóskúti lakosok szerint fotók is készültek arról, hogy a földmunkák azonnal elkezdődtek, pedig az építési engedélyt csak szeptember 24-én adta ki a hatóság.

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang november 13-án megjelent 2020/46. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/46. számban? Itt megnézheti!

Címkék: akkumulátor-gyár, Göd, környezetvédelem, Sóskút, Tárnok, veszélyes hulladék


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest